Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
2. června 2024 v 8:11
Čas čtení 0:51

Nádherné gesto: Veterán musel v 90 letech pracovat, aby se najedl. Lidé mu darovali obrovský balík

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Nádherné gesto: Veterán musel v 90 letech pracovat, aby se najedl. Lidé mu darovali obrovský balík
Zdroj: Unsplash / Aswathy N / volně k užití

Obrovskou vlnu solidarity projevily tisíce lidí, kteří americkému leteckému veteránovi Dillonu McCormickovi darovali 233 tisíc dolarů (více než pět milionů korun), aby mohl v 90 letech odejít do důchodu.

Dillon McCormick podle deníku The Guardian ve svém pokročilém věku pracoval v obchodě s potravinami na předměstí New Orleans jako posunovač vozíků. Při nákupu si ho všimla Karen Swensen Ronquillo, bývalá moderátorka místních televizních zpráv, která se ho zeptala, proč stále pracuje. „Abych se najedl,“ odpověděl. 

Swensen Ronquillo se rozhodla veteránův životní příběh zveřejnit na fundraisingové platformě GoFundMe. McCormick se údajně musí potýkat se životními náklady ve výši 2 500 dolarů měsíčně, zatímco jeho příjmy ze sociálního pojištění činí pouhých 1 100 dolarů. Aby vůbec přežil, musí i ve svém věku pracovat na náročné pozici, která spočívá v tlačení velmi těžkých vozíků přes sluncem rozpálené parkoviště. 

„Setkala jsem se s pravidelnými nakupujícími, kteří říkají, že ho při tom vidí pořád. Někteří, jako například 73letý kulhající muž, vystupují, aby mu pomohli,“ popisuje své zjištění moderátorka. 

17. května 2024 v 15:21 Čas čtení 0:41 Žít raději krátce a ve zdraví, nebo dlouho s potížemi? V Americe mají jasno Žít raději krátce a ve zdraví, nebo dlouho s potížemi? V Americe mají jasno

McCormickův příběh je tak extrémním příkladem mnoha Američanů, kteří si v poslední době oddalují věk odchodu do důchodu. Důvodem je růst životních nákladů spojený se stagnací mezd většiny zaměstnanců, kteří si kvůli tomu nejsou schopni spořit. 

Domů
Sdílet
Diskuse