Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
1. června 2024 v 16:52
Čas čtení 0:36

Český tanečník Yemi A.D. do vesmíru nepoletí. Japonský miliardář zrušil velkolepou misi

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Český tanečník Yemi A.D. do vesmíru nepoletí. Japonský miliardář zrušil velkolepou misi
Zdroj: NASA

Japonský miliardář Júsaku Maezawa se rozhodl ukončit ambiciózní projekt, jehož cílem bylo vyslat do vesmíru talentované osobnosti z celého světa. Českým zástupcem měl být choreograf Yemi A.D.

Český umělec se měl stát historicky druhým Čechem, který by se podíval do vesmíru. Mise, která se připravovala od roku 2018, byla nyní zrušena z rozhodnutí jejího zakladatele. 

9. prosince 2022 v 9:55 Čas čtení 0:47 Český umělec Yemi A.D. obletí Měsíc na přelomové misi. Do lodi SpaceX ho bere japonský miliardář Český umělec Yemi A.D. obletí Měsíc na přelomové misi. Do lodi SpaceX ho bere japonský miliardář

„Start se bohužel v roce 2023 stal neuskutečnitelným a bez jasné jistoty harmonogramu v nejbližší době Maezawa s těžkým srdcem učinil nevyhnutelné rozhodnutí projekt zrušit. Všem, kteří tento projekt podporovali a těšili se na tento počin, se upřímně omlouváme a vážíme si toho,“ stojí v prohlášení společnosti dearMoon, která let připravovala. 

Ke zrušení projektu se na svém Instagramu vyjádřil také sám Yemi A.D., který podle svých slov změnil celý svůj život, aby byl na náročnou misi připraven. „Po dvouletém hodnoticím procesu (...) se tato kapitola uzavírá,“ uvedl. 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Yemi A.D. (@yemialchemist)

Vesmírné mise se měl kromě českého zástupce zúčastnit také DJ Steve Aoki, hvězda k-popu T.O.P, irská fotografka Rhiannon Adam, americký youtuber zaměřený na vědu Tim Dodd či indický herec Dev Džoši. 

Domů
Sdílet
Diskuse