Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
2. června 2024 v 14:35
Čas čtení 0:42

Kokain ve sněmovně: Ředitel kanceláře Pekarové Adamové podstoupil test na drogy

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Kokain ve sněmovně: Ředitel kanceláře Pekarové Adamové podstoupil test na drogy
Zdroj: se souhlasem Markéty Pekarové Adamové

Petr Pelc je ředitelem kanceláře předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéty Pekarové Adamové (TOP 09).

Právě Pelc měl být podle informací serveru iDnes.cz hlavním podezřelým, protože zbytky drogy našla ochranka jeho nadřízené. Pekarová Adamová ale jeho vinu odmítá. V nedělní Partii Terezie Tománkové na CNN Prima News uvedla, že si Pelc dokonce už v pátek došel na testy. Ty mu vyšly negativní.

2. června 2024 v 10:56 Čas čtení 2:05 Kdo šňupal ve sněmovně kokain? Poslanci se mezi sebou obviňují a chtějí testy Kdo šňupal ve sněmovně kokain? Poslanci se mezi sebou obviňují a chtějí testy

Závažné a znepokojivé jí také přijde, že ji ochranka o nálezu ihned neinformovala. Lidé, kteří ho našli, už dnes nejsou členy její ochranky. „Jeden z nich odešel zhruba před rokem do civilu, druhý byl převelen jinam. Nejsou to tedy ti, kteří mě dnes stále chrání,“ uvedla.

Nad tím se v duelu podivovala bývalá ministryně financí Alena Schillerová (ANO). „Byla jsem chráněnou osobou čtyři roky a vím, že mě chránil útvar plný profesionálů. A informovali mě o mnohem méně zásadních věcech,“ podotkla.

Na to Pekarová Adamová odvětila, že nemá důvod lhát. Prohlásila také, že pokud k tomu bude vyzvána, test podstoupí také. Testovat by se nechala i Schillerová. Je pro, aby se poslanci nechali testovat na přítomnost drogy v těle. O vzájemném obviňování se a posílání na testy jsme informovali už dříve.

Domů
Sdílet
Diskuse