Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
4. června 2024 v 12:42
Čas čtení 0:50

Nejlepší střelec extraligy odchází do NHL. Bude hrát za Detroit

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nejlepší střelec extraligy odchází do NHL. Bude hrát za Detroit
Zdroj: Profimedia.cz

Liberecký útočník Jakub Rychlovský odchází do zámoří. Dvaadvacetiletý forvard a nejlepší střelec extraligy se 26 góly podepsal dvouletou nováčkovskou smlouvu s Detroitem.

V této sezóně nasázel v základní části 26 gólů, dalších pět přidal v play-off. Nasbíral k tomu 22 asistencí a byl jedním z hlavních tahounů libereckých Bílých tygrů. V české reprezentaci odehrál deset utkání s bilancí tři plus šest. Do závěrečné nominace na MS světa v Praze se však nedostal.

4. června 2024 v 9:41 Čas čtení 1:04 Filip Turek se přiznal ke sbírce nacistických předmětů. „Není to normální,“ reagovala Nerudová Filip Turek se přiznal ke sbírce nacistických předmětů. „Není to normální,“ reagovala Nerudová

I tak bylo téměř jasné, že se rodák z Vrchlabí brzy vydá dál. „Když zůstane, budu rád, ale Kuba je hráčem pro NHL. Neříkám, že mě jeho sezóna překvapila, protože je to kluk, který má všechny předpoklady si NHL jednou zahrát, a strašně bych mu to přál. Na druhou stranu musím říct, že mě překvapilo, jak produktivní byl,“ řekl liberecký kouč Filip Pešán na konci března.

„A nešlo o náhodné góly z úplně náhodných situací. Byly to vypracované góly, z dobrých míst. Jednoznačně mu pomohl Tomáš Filippi, ale i v situacích, kdy hrál s Adamem Najmanem, se jeho produktivita neměnila. A stejně jako střílí góly dělá i špinavou práci. Za mě si zaslouží veškerou pozornost, kterou teď má. Za sezónu ho sledovaly opravdu desítky skautů,“ prozradil Pešán.

Snad se tedy podaří Jakubovi v zámoří prosadit a přidá se tak na seznam dalších úspěšných českých hráčů působících v nejlepší hokejové lize světa. A kdo ví, třeba ho brzy uvidíme i na nějakém dalším mistrovství.

Domů
Sdílet
Diskuse