Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
7. června 2024 v 7:31
Čas čtení 0:52

V tomhle městě se rozhodli pomoct lidem v nouzi. Za potraviny nemusí platit

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
V tomhle městě se rozhodli pomoct lidem v nouzi. Za potraviny nemusí platit
Zdroj: Unsplash/Tara Clark

V kanadském městě Regina se otevře první obchod s potravinami zdarma. Nové komunitní potravinové centrum založila potravinová banka.

V Regině došlo od vypuknutí pandemie ke 25procentnímu nárůstu počtu zákazníků potravinových bank. V průměru jedna z osmi rodin a jedno ze čtyř dětí ve městě trpí nedostatkem jídla. 

6. června 2024 v 16:21 Čas čtení 1:02 Vědci objevili příčinu zánětlivých střevních onemocnění. Lék je na cestě Vědci objevili příčinu zánětlivých střevních onemocnění. Lék je na cestě

Nové komunitní potravinové centrum se v létě otevře v bývalém obchodě s alkoholem v centru města. Bude zařízené po vzoru běžného supermarketu a poskytne klientům možnost samostatně se rozhodnout o tom, co si chtějí vzít domů.

„Když lidem dáte možnost výběru, dáte jim také důstojnost. Zároveň jsme zjistili, že díky tomu dokážeme pomoci o zhruba 25 procent více lidem,“ řekl viceprezident potravinové banky v Regině David Froh. Je to proto, že klienti ne vždy najdou využití pro všechny položky, které jsou jim přiděleny.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Pubity (@pubity)

„Většinou potraviny vyměňujeme se sousedy, což funguje, ale nedělají to tak všichni. Spousta jídla tedy přijde nazmar,“ vysvětlil klient banky Jon White.

Potravinová banka nedostává od vlády žádné finanční prostředky na provozní náklady. Na přípravu budovy vybrala 3,7 milionu dolarů, cílem pro udržení provozu je získat pět milionů.

Zájemců o pomoc se potravinová banka ptá na otázky ohledně zdroje příjmů a velikosti rodiny, po zaregistrování ji mohou klienti navštěvovat každé dva týdny. Odcházet budou s potravinami v hodnotě přibližně 200 dolarů na osobu.

Kromě obchodu by v komunitním centru mělo vyrůst také dětské a basketbalové hřiště a zahrada s posezením. 

Domů
Sdílet
Diskuse