Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Peclová
12. června 2024 v 15:04
Čas čtení 0:53

Elon Musk se hroutí z nové Apple Intelligence. Zaměstnancům chce zakázat iPhony

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Elon Musk se hroutí z nové Apple Intelligence. Zaměstnancům chce zakázat iPhony
Zdroj: Getty Images/Mark Brake

Společnost Apple na pondělní tiskové konferenci v americkém Cupertinu oznámila vlastní umělou inteligenci s názvem Apple Intelligence, kterou zavede do všech svých zařízení. Firma také nově navázala spolupráci s firmou OpenAI.

Majitelé iPhonů tak budou moci využívat chatbot ChatGPT 4.0, který bude integrován přímo do jednotlivých funkcí operačního systému.

To naštvalo multimiliardáře Elona Muska, pro něhož je OpenAI konkurentem. „Pokud Apple integruje nástroje OpenAI na úrovni operačního systému, budou zařízení Applu v mých společnostech striktně zakázána,“ vyhrožoval na síti X.

Musk vlastní sociální síť X a stojí v čele vesmírné společnosti SpaceX a automobilky Tesla. Stojí také za startupem xAI, který vyvíjí vlastní umělou inteligenci.

11. června 2024 v 18:27 Čas čtení 0:59 Má používání mobilu v posteli vliv na kvalitu spánku? Nové studie překvapily Má používání mobilu v posteli vliv na kvalitu spánku? Nové studie překvapily

„A návštěvníci budou kontrolováni, svá zařízení od Applu budou muset nechat u vstupu, kde budou uložena ve Faradayově kleci,“ zdůraznil s tím, že chce bránit přístupu zařízením s OpenAI ke svým sítím.

„Apple nemá ponětí, co se vlastně bude dít, jakmile vaše data předá OpenAI,“ hrozil Musk a osočil tvůrce ChatuGPT, že uživatelská data prodávají.

Apple na tiskové konferenci zdůrazňoval, že bezpečnost dat uživatelů je pro firmu největší prioritou. V nastavení bude pro uživatele také možnost vybrat, zda OpenAI smí pracovat s jejich daty.

Společnosti Apple ani OpenAI na komentáře Muska zatím nereagovaly.

Domů
Sdílet
Diskuse