Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vincenc Novák
18. června 2024 v 10:12
Čas čtení 0:37

Severokorejští vojáci překročili demarkační linii, zastavila je střelba

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Severokorejští vojáci překročili demarkační linii, zastavila je střelba
Zdroj: Wikimedia Commons/Johannes Barre

Několik desítek severokorejských vojáků překročilo v úterý ráno demarkační linii, která zemi odděluje od Jižní Koreje. Stalo se tak poté, co několik z nich zabil či zranil výbuch miny.

Podle agentury Yonhap mělo linii, která od sebe obě země odděluje od roku 1953, překročit asi 20 až 30 vojáků s pracovním nářadím. Stalo se tak okolo 8:30 tamního času. 

9. června 2024 v 13:13 Čas čtení 0:37 Jižní Korea bude vysílat z reproduktorů k-pop a propagandu. Reaguje na stovky balónů s odpadky z KLDR Jižní Korea bude vysílat z reproduktorů k-pop a propagandu. Reaguje na stovky balónů s odpadky z KLDR

Jihokorejská armáda v reakci na incident provedla varovné vysílání a vypálila varovné výstřely, po kterých již nedošlo k žádné neobvyklé aktivitě. Agentura informuje, že Severokorejci jednali pouze v obraně a za překročením hranice nestály žádné násilné úmysly.

Demarkační linie odděluje dvě soupeřící strany nebo státy. Klasický příklad je právě demarkační čára podél 38. rovnoběžky, která rozděluje Korejský poloostrov na komunistický sever se Severní Koreou a prozápadní jih s Jižní Koreou. Pro Evropu měla zásadní význam demarkační čára v roce 1945.

Zprávy o incidentu přicházejí v době, kdy Severní Korea rozmisťuje v oblasti okolo hranice stovky vojáků, kteří mají za úkol klást miny, stavět zdi a budovat silnice pro bojové operace. V úterý se na návštěvu komunistické země chystá po 24 letech dorazit ruský prezident Vladimir Putin. 

Domů
Sdílet
Diskuse