Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
18. června 2024 v 11:06
Čas čtení 0:49

Do Česka míří letní vedra. Nastat může i tropická noc

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Do Česka míří letní vedra. Nastat může i tropická noc
Zdroj: Refresher/Jakub Šuvada

Do Česka v následujících dnech dorazí tropické teploty. V úterý se mohou teploměry v Praze, ve středních Čechách a na jižní Moravě vyšplhat nad třicet stupňů.

Tropickou třicítku ve středních Čechách meteorologové zaznamenali již v pondělí, kdy na stanici Husinec-Řež u severního okraje hlavního města naměřili 30,4 stupně. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) na X uvedl, že úterní obloha přinese hojnou míru slunečního svitu. 

Naopak deště se v úterý příliš nedočkáme. Jen výjimečně se v Česku vyskytnou přeháňky nebo bouřky, a to zejména na severozápadě a severu území. V noci na středu může na některých místech Moravy nastat první letošní tropická noc, kdy teplota neklesne pod 20 stupňů. 

Stejné počasí očekávají meteorologové i ve středu, kdy budou nejvyšší teploty podobné těm dnešním. Na jižní Moravě a na Ostravsku může být dokonce ještě tepleji, rtuť teploměrů se tam může vyšplhat až na 33 stupňů.

16. června 2024 v 11:00 Čas čtení 1:00 PŘEDPOVĚĎ: Silné bouřky a více než 30 stupňů. Do Česka příští týden dorazí pravé léto PŘEDPOVĚĎ: Silné bouřky a více než 30 stupňů. Do Česka příští týden dorazí pravé léto

Chladněji by mělo být naopak na severu a severozápadě Čech, kde by měly nejvyšší teploty dosáhnout maximálně 24 stupňů. V těchto oblastech se mohou objevit také mraky či déšť, odpoledne v severní půlce Moravy a ve Slezsku i bouřky.

Domů
Sdílet
Diskuse