Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
6. července 2024 v 14:02
Čas čtení 0:33

České turisty odnesl vítr v Chorvatsku na nafukovací matraci. Museli pro ně vyrazit záchranáři

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
České turisty odnesl vítr v Chorvatsku na nafukovací matraci. Museli pro ně vyrazit záchranáři
Zdroj: Pexels/Rachel Claire/volně k užití

Letní dovolené znamenají více práce pro plavčíky a záchranáře, kteří se mnohdy potýkají s nezodpovědným chováním turistů. Jeden takový případ se v tomto týdnu odehrál v Chorvatsku, kde skupina českých turistů vyrazila na moře na nafukovací matraci.

K incidentu došlo v letovisku Pakoštane. Češi při svém jednání ignorovali, že na pobřeží vál silný vítr, který je následně zahnal až na ostrov Pašman. Na jejich pomoc museli vyrazit místní záchranáři, kteří chování skupiny kritizují. Informovala o tom stanice CNN Prima News

4. července 2024 v 7:10 Čas čtení 0:32 V Chorvatsku a Slovinsku roste cena nafty a benzinu. Dovolená se ti může prodražit V Chorvatsku a Slovinsku roste cena nafty a benzinu. Dovolená se ti může prodražit

Podle kapitána maďarského přístavu Alena Rukaviny si Češi zřejmě nebyli vědomi síly větru. „Když přišli k rozumu, tak v tomto nebezpečném sportu znovu pokračovali,“ uvedl s tím, že v podobných případech stačí jednoduše sledovat předpověď počasí.

Náklady na záchrannou operaci přitom dosáhly částky okolo 700 eur, tedy v přepočtu více než 17 tisíc korun. Do podobné situace se dostala také skupina jedenácti Poláků, jejichž plachetnice najela u města Lastove na mělčinu. „Bylo to náročné, ale všechno šlo dobře, zachránili jsme je,“ řekl podle webu Dnevnik.hr Damian Dundović z Národního střediska pro koordinaci pátrání a záchrany na moři. 

Domů
Sdílet
Diskuse