Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
9. července 2024 v 12:41
Čas čtení 0:40

New York chystá „revoluční“ novinku v boji s odpadem. Do ulic umístí popelnice

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
New York chystá „revoluční“ novinku v boji s odpadem. Do ulic umístí popelnice
Zdroj: Unsplash / theblowup / volně k užití

Starosta amerického New Yorku Eric Adams představil řešení, jehož cílem je ukončit problémy spojené s hromaděním odpadků v ulicích města. Místo propracované technologie se však jedná o poměrně obyčejné plastové popelnice.

Starosta novinku představil na poměrně velkolepé tiskové konferenci, o které informoval server iDnes.cz. Na

Thirty-five years after they were introduced in Ireland, New York City mayor Eric Adams has unveiled the city's first official NYC bin for trash pickup, along with a timeline aimed at getting residential units to put their rubbish into containers | https://t.co/bbkfwzE3P6pic.twitter.com/hBNsrHp1Co

— RTÉ News (@rtenews) July 9, 2024" target="_blank" rel="noopener">záběrech, které nyní kolují po sociálních sítích, je vidět třiašedesátiletý politik, jak před sebou tlačí plastovou popelnici, kterou běžně známe z našich měst. U připraveného řečnického pultíku se chopí plastového pytle s odpadky a vhodí ho dovnitř. 

8. července 2024 v 16:48 Čas čtení 1:02 „Do Německa už se nevrátím,“ prohlásil slavný fotbalista. Prý by se bál o dceru „Do Německa už se nevrátím,“ prohlásil slavný fotbalista. Prý by se bál o dceru

„Velká města po celém světě dávají po desetiletí svůj odpad do popelnic na kolečkách nebo do jiných kontejnerů, ale město New York to prostě nedělalo,“ uvedla během tiskové konference Jessica Tisch, která má v místní administrativě na starost sanitaci. Například Paříž zavedla kontejnery a popelnice ve svých ulicích již v roce 1883. 

Podle Adamse bude nyní využívání popelnic povinné pro všechny obytné budovy, jejichž majitelé musí odpadní nádoby svým obyvatelům zařídit nejpozději do 12. listopadu. Nyní končí část odpadků pohozená v pytlích přímo na chodnících, do konce roku by měly 70 procent městského odpadu pojmout právě popelnice. 

Domů
Sdílet
Diskuse