Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
refresher team
9. července 2024 v 15:40
Čas čtení 1:11

„Rusko určitě nestřílelo na nemocnici,“ napsal Roman Šmucler. Schytal za to kritiku

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
„Rusko určitě nestřílelo na nemocnici,“ napsal Roman Šmucler. Schytal za to kritiku
Zdroj: TASR/AP

Prezident České stomatologické komory se vyjádřil k nedávnému útoku na ukrajinskou dětskou nemocnici.

Rusko v pondělí dopoledne zahájilo mohutný raketový a bombový útok na Ukrajinu, poplach se rozezněl na celém území země. Jedna z raket zasáhla v Kyjevě budovu dětské nemocnice Ochmatdyt. Podle posledních informací jsou mezi mrtvými také čtyři děti. Na sociálních sítích se strhla velká debata, se svým názorem na útok přišel také zubař a někdejší moderátor Roman Šmucler.

9. července 2024 v 11:10 Čas čtení 0:39 Těchto 16 minipivovarů se představí v Českém domě v Paříži během olympiády Těchto 16 minipivovarů se představí v Českém domě v Paříži během olympiády

„Rusko určitě nestřílelo na nemocnici. To jsou jen emoce českých médií. Nejspíš nešťastná náhoda. Buď ruská rata netrefila, nebo ukrajinská PVO (doslovný přepis, pozn. red.),napsal Šmucler. Za svůj komentář schytal zubař velkou dávku kritiky, přesto se rozhodl k útoku vyjádřit ještě jednou:

„Dostal jsem shit storm za pochyby, že Rusové stříleli na nemocnici schválně – tak ještě jednou a jasně: Ano, přišlo mi nesmyslné, aby Rusko trefovalo nemocnici. Logiku to nemá. Je to nepochybně tragédie a důvod hnát válku ke konci. V Pentagonu už vědí, jaká raketa to byla, a dříve nebo později to bude ve WSJ. Pokud byla ruská, byl to zločin i naprostá pitomost,“ napsal v novém příspěvku.

I pod ním se ale strhla velká lavina negativních komentářů. „Můžu se prosím zeptat, když trefovat nemocnici je podle vás nesmyslné a nelogické, co vám na chování Ruska / Sovětského svazu přišlo za posledních sedmdesát let logické a smysl dávající?“ napsal například politický komentátor Petros Michopulos.

8. července 2024 v 16:48 Čas čtení 1:02 „Do Německa už se nevrátím,“ prohlásil slavný fotbalista. Prý by se bál o dceru „Do Německa už se nevrátím,“ prohlásil slavný fotbalista. Prý by se bál o dceru

„Jaká si myslíte, ze to byla jiná raketa než ruská? Ta nemocnice je obrovská. Jako kdybyste se náhodou trefil do Motola. Tam jste počítám někdy byl,“ přidala se novinářka Lenka Klicperová.

Domů
Sdílet
Diskuse