Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
refresher team
11. července 2024 v 8:34
Čas čtení 0:43

Silné bouřky se vrátí do Česka. O víkendu se ochladí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Silné bouřky se vrátí do Česka. O víkendu se ochladí
Zdroj: wirestock / Freepik / volně k užití

V pátek se vrátí silné bouřky, které mohou doprovázet přívalové srážky, nebezpečné nárazy větru a krupobití.

Teploty vystoupají znovu k tropickým hodnotám, na jihu Moravy může být až 34 stupňů Celsia, ale na západě jen kolem 25 stupňů. O víkendu pak hrozí přeháňky a bouřky už jen místy, ochladí se na 23 až 27 stupňů, jen na jižní Moravě může teploměr znovu stoupat ke třicítce. Vyplývá to z aktuální předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Intenzivní bouřky zasáhly řadu regionů Česka ve středu a v noci na dnešek, nejvíc výjezdů měli hasiči ve Středočeském, Jihočeském a Ústeckém kraji. V Královéhradeckém kraji je po bouři 1100 domácností bez proudu, hasiči měli 100 výjezdů.

11. července 2024 v 7:22 Čas čtení 1:20 Letiště po Evropě stávkují. Podívej se na přehled protestů, ať se jim vyhneš Letiště po Evropě stávkují. Podívej se na přehled protestů, ať se jim vyhneš

Ve čtvrtek teploty vystoupají na 26 až 30 stupňů, na jižní Moravě na 32 stupňů Celsia. Opět tak platí mírné výstrahy a je dobré myslet na správnou hydrataci.

Domů
Sdílet
Diskuse