Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
11. července 2024 v 11:28
Čas čtení 0:44

Na jezeře v Opavě se utopil šestnáctiletý chlapec. Na pomoc mu spěchali hasiči, narazilo do nich však auto

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na jezeře v Opavě se utopil šestnáctiletý chlapec. Na pomoc mu spěchali hasiči, narazilo do nich však auto
Zdroj: HZS Královéhradeckého kraje

Neštěstí se stalo ve středu odpoledne na místním Stříbrném jezeře.

„Mladík z Opavska plaval za kamarády, když se jim z ničeho nic ztratil z dohledu,“ řekl serveru Novinky.cz policejní mluvčí René Černohorský, podle jehož slov nebylo v případu zjištěno cizí zavinění. 

6. června 2024 v 19:18 Čas čtení 2:47 Honza řídil zásah záchranářů během vlakového neštěstí v Pardubicích. Popsal, jak vše probíhalo Honza řídil zásah záchranářů během vlakového neštěstí v Pardubicích. Popsal, jak vše probíhalo

Po příjezdu záchranářů byl již mladík na břehu jezera, zatímco mu svědci a přivolaní policisté prováděli základní resuscitaci. „Naše týmy následně zahájily rozšířenou resuscitaci včetně podávání léků a defibrilačních výbojů, nicméně se nepodařilo obnovit činnost srdečního oběhu. Za stálé resuscitace byl pacient se selháním všech základních životních funkcí převezen na urgentní příjem Fakultní nemocnice Ostrava,“ řekl Novinkám mluvčí záchranářů Lukáš Humpl. Mladík po převozu do nemocnice zemřel. 

Cestu hasičům zkomplikoval mladý řidič 

Na místo zamířili také hasiči, kterým zkomplikoval cestu 22letý řidič passatu, jenž při průjezdu křižovatkou narazil částí svého vozu do hasičského přívěsu. Podle Černohorského řidič projel křižovatkou na zelenou, přeslechl přitom však majáky hasičů.

„Nehoda se obešla bez zranění, poškozen byl jen ten přívěs. Hned po střetu hasiči vyskočili z auta, zjistili, jestli je řidič osobního vozu v pořádku, odpojili přívěs a pokračovali k jezeru, kam to bylo už jen kousek,“ uvedl mluvčí moravskoslezských hasičů Jakub Kozák, podle něhož výsledné zdržení činilo asi jednu minutu. 

Domů
Sdílet
Diskuse