Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
14. července 2024 v 15:00
Čas čtení 0:42

Svědek popsal atentát na Donalda Trumpa. Policii upozorňoval na muže s puškou na střeše

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Svědek popsal atentát na Donalda Trumpa. Policii upozorňoval na muže s puškou na střeše
Zdroj: Getty Images

Svědek atentátu na Donalda Trampa tvrdí, že na muže s pistolí upozorňoval policii několik minut. Podle něj selhalo zabezpečení.

„Proč tady na všech střechách není tajná služba,“ ptal se. „Tohle není tak velké místo,“ dodal. Pro BBC uvedl, že útočníka na střeše spatřil jen pár minut poté, co Donald Trump začal svůj proslov. Divil se, proč bývalého prezidenta ještě nikdo nestáhl z pódia. 

14. července 2024 v 10:02 Čas čtení 1:08 „Násilí do politiky nepatří.“ Čeští politici a političky reagují na atentát na Donalda Trumpa „Násilí do politiky nepatří.“ Čeští politici a političky reagují na atentát na Donalda Trumpa

„My na něj ukazovali, policie tam dole běhala po zemi a my křičeli: ‚Hej, na střeše je chlap s puškou.‘ Ale policie nevěděla, co se děje.“ Podle něj střelce pravděpodobně neviděli kvůli sklonu střechy.

Co se dělo poté, popsal i další svědek. „Viděli jsme, jak se na Trumpa vrhla tajná služba, aby ho chránila. Všichni velmi rychle klesli k zemi,“ sdělil. „Pak vstal a zvedl pěst do vzduchu. Byl trochu zakrvácený, tekla mu krev z ucha. Vstal a byl živý a dýchal.“ 

14. července 2024 v 7:15 Čas čtení 0:40 VIDEO: Trumpova první slova po atentátu. Popsal, jakou bolest cítil VIDEO: Trumpova první slova po atentátu. Popsal, jakou bolest cítil

Bývalého prezidenta okamžitě obklíčili agenti tajné služby a odvedli ho pryč. Později se zjistilo, že ho kulka zasáhla do ucha. Střelbu nepřežil jeden z diváků a další dva jsou zraněni. Policie případ vyšetřuje, útočník byl však na místě zastřelen.

Domů
Sdílet
Diskuse