Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
15. července 2024 v 11:32
Čas čtení 1:01

Slušný člověk takovou hrůzu odsoudí, dobytek jí zneužije. Turek čelí kritice za svůj komentář ke střelbě na Trumpa

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Slušný člověk takovou hrůzu odsoudí, dobytek jí zneužije. Turek čelí kritice za svůj komentář ke střelbě na Trumpa
Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití

Pokus o atentát na bývalého prezidenta Donalda Trumpa odsoudila řada českých politiků a nejvyšších ústavních činitelů. Svým výrokem ale překvapil a mnohé popudil europoslanec Filip Turek.

„‚Liberální‘ dobytci naštěstí opět neuspěli ve své odporné představě demokracie. Dehonestační kampaně a atentáty jsou novodobé praktiky zelených Khmérů,“ okomentoval Filip Turek střelbu na bývalého amerického prezidenta.

15. července 2024 v 8:53 Čas čtení 0:59 V Americe není místo pro tento druh násilí. Biden odsoudil útok na Trumpa V Americe není místo pro tento druh násilí. Biden odsoudil útok na Trumpa

Tento komentář mnohé pohoršil. „Pane europoslanče Turku, to, co píšete ve své druhé větě, to fakticky děláte v té první. Slušný člověk takovou hrůzu odsoudí. Dobytek jí okamžitě zneužije k odpudivé politické propagandě,“ vzkázal europoslanci bývalý ministr financí Miroslav Kalousek.

„Proč šíříte nenávist? Proč dále rozdělujete? Proč poštváváte skupiny lidí proti sobě? Vy víte, jaký motiv měl střelec? Nebo snad podsouváte liberálům, že jejich představou demokracie jsou atentáty?“ připojil se rovněž europoslanec Jan Farský. Zároveň dodal, že chování Turka je nebezpečnější než mladistvé hajlování.

K výroku se mimo jiné vyjádřila i bývalá ministryně pro lidská práva Džamila Stehlíková. Ta zdůraznila, že násilí ani štvaní proti „těm druhým“ do politiky nepatří. „Česko není anarchie. S násilím se neflirtuje,“ kritizovala Turkova slova.

Filip Turek se ke komentářům nevyjádřil. Zastal se ho ale jeho kolega z koalice Petr Macinka. „Ano. Agresivní levice vašeho typu, která zakrývá skutečné mafiánské úmysly komerčním havlismem neboli bojem za liberální demokracii, má v krátké době už podruhé na rukou krev,“ odpověděl Farskému s dodatkem, že on je ten, kdo by měl ubrat. Farský se ale nenechal rozhodit. Poděkoval za reakci a ironicky poznamenal, že v Macinkově komentáři si lze odškrtnout nálepkování, podsouvání úmyslů i urážky.

Filip Turek svůj příspěvek na platformě X smazal.

Domů
Sdílet
Diskuse