Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Karolína Fejtová
16. července 2024 v 15:54
Čas čtení 0:32

Na obloze se objeví Perseidy. Kdy je můžeš pozorovat?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Na obloze se objeví Perseidy. Kdy je můžeš pozorovat?
Zdroj: Unsplash/Michal Mancewicz

Pokud tě fascinují astronomické jevy, tak se máš o prázdninách na co těšit, objeví se totiž jako každý rok Perseidy.

Nejoblíbenější meteorologický roj můžeš sledovat přibližně od středy 17. července až do soboty 24. srpna, tedy přes skoro celé prázdniny.

15. července 2024 v 13:30 Čas čtení 8:04 Sex v dlouhodobém vztahu nemusí být nuda. „Pokud se stane rutina ze sexu, je rutina i v samotném vztahu,“ říká odbornice Sex v dlouhodobém vztahu nemusí být nuda. „Pokud se stane rutina ze sexu, je rutina i v samotném vztahu,“ říká odbornice

Nejvíce jich uvidíš v noci ze 12. na 13. srpna, kdy se roj vyplatí sledovat celou noc. Z počátku tě bude rušit Měsíc, který ale před půlnocí zapadne, pak ti bude stačit najít si místo s co nejlepším výhledem na jihovýchod, minimem umělého světla a odtamtud budeš moct zahlédnout klidně několik padajících hvězd za hodinu.

Perseidy jsou oblíbené i díky tomu, že se jako jedna z událostí na obloze dají předpovídat. Jsou nejslavnějším meteorologickým rojem, který je pozorován už po dvě tisíciletí. 

Minulý rok 12. srpna vypadaly Perseidy okem reportérů z České televize takto.

Domů
Sdílet
Diskuse