Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
17. července 2024 v 8:23
Čas čtení 0:36

Na Slovensku našli v rozpáleném autě dítě. Záchranářům se ho už nepodařilo oživit

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Na Slovensku našli v rozpáleném autě dítě. Záchranářům se ho už nepodařilo oživit
Zdroj: Polícia SR/volně k použití

Na vině je nepozornost a nedostatečná péče rodičů, kteří tříleté dítě v autě nechali.

V obci Markušovce na Spiši bylo v pondělí v autě nalezeno tříleté dítě, které se záchranářům již nepodařilo oživit. Potvrdila to krajská policejní mluvčí z Košic Lenka Ivanová.

17. července 2024 v 7:37 Čas čtení 0:54 Skupinka nezletilých uřízla mladému Ukrajinci palec mačetou Skupinka nezletilých uřízla mladému Ukrajinci palec mačetou

„V odpoledních hodinách bylo v důsledku nedostatečné péče ze strany rodičů nalezeno v zaparkovaném autě před jedním z rodinných domů mrtvé nezletilé dítě. Na místo byla okamžitě přivolána posádka záchranné služby, která se snažila nezletilého oživit, ale lékař musel konstatovat, že nezletilý je již v exitu,“ uvedla mluvčí.


Podle ní ohledávající lékař neshledal na těle dítěte žádné známky zranění a nařídil zdravotní pitvu. Spišskonovoveský policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání pro trestný čin zabití. Bližší okolnosti případu policie prozatím nesdělila.

Slovenská policie letos v létě opět spustila kampaň, která upozorňuje na důležitost kontroly vozidla před odchodem, protože pokud ve vozidle zaparkovaném na slunci zůstane dítě nebo domácí mazlíček, může to skončit tragicky. „Je velmi nebezpečné nechat dítě nebo domácího mazlíčka v uzavřeném vozidle,“ upozornila policie na Facebooku.

Domů
Sdílet
Diskuse