Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
19. července 2024 v 11:36
Čas čtení 0:43

Meteorologové mají předpověď počasí na srpen i podzim. Jak bude?

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Meteorologové mají předpověď počasí na srpen i podzim. Jak bude?
Zdroj: TASR/AP

Podle meteorologů čeká Evropu nadprůměrně teplý srpen.

Srpnové teploty budou nadprůměrné především ve srovnání s průměrem z let 1993 až 2016. Největší horka se očekávají na jihu a jihovýchodně Evropy, postupně však zasáhnou i sever a severozápad kontinentu. Informuje o tom server The Weather Channel.

18. července 2024 v 12:03 Čas čtení 0:35 MAPA: Rusko v televizi odvysílalo mapu možných útoků na Evropu, Praha svítí červeně MAPA: Rusko v televizi odvysílalo mapu možných útoků na Evropu, Praha svítí červeně

Jižní oblasti se budou během vysokých teplot potýkat se suchem, zatímco sever Evropy čekají deště. Vysoké teploty s námi přitom letos zůstanou nezvykle dlouho, ještě v září můžeme počítat se 30 stupni Celsia. V říjnu pak může rtuť teploměru dosahovat i 25 stupňů. 

Podle meteorologa Jana Schenka z The Weather Channel je letos nutné počítat také s teplejším listopadem a prosincem. „To by nebylo překvapivé, protože globální teploty míří k novému rekordnímu roku,“ uvedl. 

Evropa se otepluje rychleji

Vlny veder již letos zasáhly například Řecko, Kypr, Turecko či Egypt. Teploty tam na některých místech vystoupaly dokonce až na hodnoty o 10 stupňů vyšší, než je sezónní průměr. Obavy z horka panují také v případě nadcházejících olympijských her v Paříži.

18. července 2024 v 13:00 Čas čtení 4:27 Drahé Chorvatsko. Zmapovali jsme, jak narostly ceny potravin i v restauracích – někde i dvojnásobně Drahé Chorvatsko. Zmapovali jsme, jak narostly ceny potravin i v restauracích – někde i dvojnásobně

Jak uvádí server Euronews, starý kontinent se od roku 1991 otepluje dvakrát rychleji, než kolik činí světový průměr- Důvodem je změna klimatu způsobená člověkem. 

Domů
Sdílet
Diskuse