Pořádné překvapení čekalo na inspektory ze Státní zemědělské a potravinářské inspekce (SZPI), kteří tento týden zavítali do Víno baru U Milušky v pražské Plzeňské ulici.
Inspekce na místě zjistila celou řadu hygienických nedostatků. V provozovně se vyskytovali hmyzí škůdci či domácí zvířata. Samotné potraviny pak byly nevhodně skladované, kvůli výrazně zanedbanému úklidu se na mnoha místech včetně podlahy nalézala špína. SZPI o tom informovala v příspěvku na síti X. Provozovna byla okamžitě uzavřena.
„K uzavření jsme přistoupili z důvodu rizika ohrožení zdraví spotřebitelů,“ uvedli inspektoři. Z pořízené fotodokumentace vyplývá, že silně znečištěná byla i chladící zařízení. V prostorách podniku navíc byly skladovány předměty, které mohly ovlivnit kvalitu či bezpečnosti potravin.