Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Vincenc Novák
19. července 2024 v 17:33
Čas čtení 0:47

Kim Čong-un vyrazil na návštěvu luxusního letoviska. Byl tam sám

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kim Čong-un vyrazil na návštěvu luxusního letoviska. Byl tam sám
Zdroj: TASR/AP

Severokorejský vůdce v úterý vyrazil na obhlídku nového přímořského turistického centra Kalma u města Wonsan. Jeho součástí je čtyři kilometry dlouhá písečná pláž, kterou lemují hotely.

„Vážený soudruh Kim Čong-un inicioval výstavbu charakteristického a moderního pobřežního turistického města korejského stylu, na které můžeme být v očích světa hrdí, a několikrát navštívil staveniště, aby naznačil orientaci a cesty úspěšného rozvojového projektu,“ uvedla oslavně v tiskové zprávě severokorejská agentura KCNA, podle níž sám vůdce řídil krok za krokem celý průběh projektu. 

18. července 2024 v 12:03 Čas čtení 0:35 MAPA: Rusko v televizi odvysílalo mapu možných útoků na Evropu, Praha svítí červeně MAPA: Rusko v televizi odvysílalo mapu možných útoků na Evropu, Praha svítí červeně
19. července 2024 v 11:36 Čas čtení 0:43 Meteorologové mají předpověď počasí na srpen i podzim. Jak bude? Meteorologové mají předpověď počasí na srpen i podzim. Jak bude?
19. července 2024 v 14:40 Čas čtení 0:46 Tyto prodejny oblíbeného řetězce dočasně zavírají. Podívej se, kde nenakoupíš Tyto prodejny oblíbeného řetězce dočasně zavírají. Podívej se, kde nenakoupíš

I přes všechny Kimovy pokyny se však nezdá, že by se komplex, který má být dokončen příští rok v květnu, těšil ve své zemi velké popularitě. Na záběrech, které zveřejnila čínská státní televize CGTN, se severokorejský diktátor prochází po zářivých plážích, které i ve slunečném počasí zejí prázdnotou. 

Cílem Kimovy inspekce zřejmě bylo domácímu i zahraničnímu publiku ukázat, že země je připravena na příchod velkého množství zahraničních turistů. Faktem však je, že cizinci se do Severní Koreje dostávají jen velmi obtížně a místní turistický ruch podléhá přísné kontrole. 

18. července 2024 v 13:00 Čas čtení 4:27 Drahé Chorvatsko. Zmapovali jsme, jak narostly ceny potravin i v restauracích – někde i dvojnásobně Drahé Chorvatsko. Zmapovali jsme, jak narostly ceny potravin i v restauracích – někde i dvojnásobně
Domů
Sdílet
Diskuse