Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Aneta Gospičová
20. července 2024 v 9:35
Čas čtení 0:44

Trump prohlásil, že pokud vyhraje volby, tak do ledna ukončí válku na Ukrajině. Konflikt by mělo vyřešit jednání obou stran

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Trump prohlásil, že pokud vyhraje volby, tak do ledna ukončí válku na Ukrajině. Konflikt by mělo vyřešit jednání obou stran
Zdroj: AP Photo/Evan Vucci

Trump na sociálních sítích napsal, že pokud vyhraje, ukončí vojnu ještě před nástupem do úřadu.

  • Republikánský kandidát na prezidenta USA Donald Trump na své sociální síti Truth napsal, že měl v pátek „velmi dobrý telefonický rozhovor“ s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským.
  • Ve svém příspěvku Trump uvedl, že pokud vyhraje volby 5. listopadu, ukončí válku na Ukrajině ještě předtím, než se v lednu ujme funkce prezidenta.
  • Trump dále na své platformě napsal, že jako prezident „přinese světu mír a ukončí válku, která již stála tolik životů“.
18. července 2024 v 18:07 Čas čtení 0:26 Video: Amerika má nový módní trend. Lidé nosí náplast přes ucho, chtějí vyjádřit solidaritu s Trumpem Video: Amerika má nový módní trend. Lidé nosí náplast přes ucho, chtějí vyjádřit solidaritu s Trumpem

Proč je to důležité: Rozhovor mezi Donaldem Trumpem a Volodymyrem Zelenským může signalizovat možné změny v diplomatických vztazích mezi USA a Ukrajinou. Pokud Trump zvítězí, může jeho politika ovlivnit dynamiku konfliktu na Ukrajině.

Citát: „Obě strany se budou moci spojit a vyjednat dohodu, která ukončí násilí a vydláždí cestu k prosperitě,“ konstatoval bývalý prezident Trump.

Širší kontext: Ačkoli předložil jen málo konkrétních politických návrhů, v loňském rozhovoru pro agenturu Reuters Trump uvedl, že Ukrajina se možná bude muset vzdát některých území, aby dosáhla mírové dohody.

Trump uvedl, že mu Zelenskyj během telefonátu poblahopřál k tomu, že se stal oficiálním republikánským kandidátem na prezidenta, a odsoudil pokus o atentát, jehož terčem byl bývalý prezident minulou sobotu.

Anketa:
Vyhraje Donald Trump volby?
Myslím, že ano.
Joe Biden vyhraje volby.
Myslím, že ano.
92 %
334 Hlasů
Joe Biden vyhraje volby.
8 %
29 Hlasů
TRUMP
Zdroj: AP Photo/Paul Sancya
Domů
Sdílet
Diskuse