Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Nina Miščíová TASR
21. července 2024 v 15:07
Čas čtení 0:38

Rusové poslali stíhačky k americkým bombardérům, i když byly v mezinárodním prostoru

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Rusové poslali stíhačky k americkým bombardérům, i když byly v mezinárodním prostoru
Zdroj: Ministerstvo obrany

Ruské stíhačky údajně zabránily americkým letadlům narušit státní hranici.

  • Rusko v neděli oznámilo, že nasadilo do vzduchu stíhací letouny, údajně aby zabránilo americkým bombardérům narušit státní hranici nad Barentsovým mořem.
  • Do vzduchu byly vyslány stíhačky MiG-29 a MiG-31. Nad mořem se podle Moskvy vznášely dva americké strategické bombardéry B-52N.
20. července 2024 v 8:00 Čas čtení 7:44 Jela jsem do Egypta jako animátorka. Bydlela jsem v ruině, 20 hodin denně pracovala a na měsíc se stala „manželkou“ svého kolegy Jela jsem do Egypta jako animátorka. Bydlela jsem v ruině, 20 hodin denně pracovala a na měsíc se stala „manželkou“ svého kolegy

Proč je to důležité: Přelety nad mezinárodními vodami, které nepatří žádnému státu, jsou pro jednotlivé země standardním postupem. Americké stíhačky nepřekročily hranice žádného státu, ale Rusko přesto vyslalo své stíhačky.

Citát: „Když se ruské stíhačky přiblížily, strategické bombardéry korigovaly kurz letu, vzdálily se a poté se otočily směrem od ruské státní hranice,“ uvedlo ruské ministerstvo obrany v prohlášení.

Širší kontext: Americká armáda podle AFP pravidelně provádí přelety nad mezinárodními vodami. Tyto operace se podle Washingtonu uskutečňují v neutrálním vzdušném prostoru a v souladu s mezinárodním právem.

Moskva začala na taková cvičení v posledních měsících reagovat agresivněji. V červnu uvedla, že eviduje zvýšený počet amerických dronů nad Černým mořem a varovala, že by to mohlo vést k přímé konfrontaci mezi Ruskem a Severoatlantickou aliancí.

Domů
Sdílet
Diskuse