Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Ondřej Mrázek
25. července 2024 v 9:01
Čas čtení 0:54

První skandál olympiády v Paříži. Zápas Argentiny a Maroka se dohrával po dvou hodinách

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
První skandál olympiády v Paříži. Zápas Argentiny a Maroka se dohrával po dvou hodinách
Zdroj: TASR/AP/Christophe Ena

Zápas fotbalového turnaje mezi Argentinou a Marokem musel být po výtržnostech diváků a šílených zmatcích na dvě hodiny přerušen. Dohrával se bez diváků.

Tak tohle budou chtít pořadatelé letních olympijských her v Paříži rychle zapomenout. Ačkoliv totiž olympiáda ještě oficiálně pořádně ani nezačala, úvodní fotbalové utkání mezi Argentinou a Marokem se zapíše do historie jako jedno z nejskandálnějších vůbec.

24. července 2024 v 17:14 Čas čtení 0:41 Klimatičtí aktivisté se přilepili k ploše německého letiště. Protest vyvolal chaos Klimatičtí aktivisté se přilepili k ploše německého letiště. Protest vyvolal chaos
23. července 2024 v 8:38 Čas čtení 0:50 Finanční úřad draží iPhony a MacBooky. Lidé je kupují klidně za dvojnásobek ceny Finanční úřad draží iPhony a MacBooky. Lidé je kupují klidně za dvojnásobek ceny
23. července 2024 v 13:10 Čas čtení 0:32 Ulov letenky do evropských měst za super cenu. Čas máš do konce měsíce Ulov letenky do evropských měst za super cenu. Čas máš do konce měsíce

Začalo to skvělým výkonem Maročanů, kteří v zápase Argentinu přehráli a do nastaveného času ve druhém poločase tak šli za stavu 2:1. Předtím došlo na několik střídání a taky nějaká krátká ošetřování, všichni tedy počítali, že švédský sudí Nyberg pár minut nastaví. Pak se ale na obrazovce rozsvítilo patnáct minut nastaveného času, což fanoušky Maroka velice rozlítilo. 

No a co se nestalo, během oné čtvrt hodiny navíc se Argentinci vzchopili, začali pálit na branku a pár minut před koncem samozřejmě vyrovnali. V tu chvíli se vytočení fanoušci neudrželi, vtrhli na trávník a začala mela. Po hřišti létaly odpadky, v jedné části stadionu se dokonce ozval i dělobuch a utkání tak muselo být na dvě hodiny přerušeno. Kontroverzní rozhodnutí sudích navíc bylo během přestávky přezkoumáno a vyrovnávací gól Argentiny tak nakonec nebyl uznán. 

Maroko nakonec na již vyprázdněném stadionu v Saint-Étienne oficiálně zvítězilo 2:1 a připsalo si důležité body proti jednomu z favoritů.

Domů
Sdílet
Diskuse