Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
24. července 2024 v 17:14
Čas čtení 0:41

Klimatičtí aktivisté se přilepili k ploše německého letiště. Protest vyvolal chaos

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Klimatičtí aktivisté se přilepili k ploše německého letiště. Protest vyvolal chaos
Zdroj: ČTK/AP/Frank Augstein

Na několik hodin přerušili klimatičtí aktivisté provoz letiště Kolín-Bonn. Přilepili se na plochu koridoru vedoucímu k přistávací ploše.

Aktivistům z řad hnutí Letzte Generation (Poslední Generace) se podařilo po malých skupinkách vstoupit do areálu letiště po páté hodině ráno. Pět z nich se pak přilepilo ke koridoru pro přesun letadel. Z plochy je museli odstraňovat policisté, letiště tak muselo na několik hodin přerušit svůj provoz. Protest vyvolal mezi cestujícími chaos.

Hnutí Letzte Generation uvedlo, že středeční protestní akce je součástí celosvětové akce ve více než deseti zemích. Volají po úmluvě, v níž by se země zavázaly do roku 2030 přestat používat fosilní paliva, která vydatně přispívají ke globálnímu oteplování.

20. července 2024 v 8:00 Čas čtení 7:44 Jela jsem do Egypta jako animátorka. Bydlela jsem v ruině, 20 hodin denně pracovala a na měsíc se stala „manželkou“ svého kolegy Jela jsem do Egypta jako animátorka. Bydlela jsem v ruině, 20 hodin denně pracovala a na měsíc se stala „manželkou“ svého kolegy

Kolik letů bude nutné kvůli protestu zrušit, dosud není známo. Podle německého tisku vyvolala akce mezi cestujícími chaos, když se snažili zjistit informace o svých letech. Letiště hlásí, že následky přerušení provozu budou znatelné po celý den.

Stejná skupina zorganizovala podobný protest již v květnu na Mnichovském letišti.

24. července 2024 v 7:25 Čas čtení 0:40 Co má Rusko v plánu? Putinova pravá ruka se prořekla Co má Rusko v plánu? Putinova pravá ruka se prořekla
Domů
Sdílet
Diskuse