Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Vondráková
1. srpna 2024 v 13:34
Čas čtení 0:51

Olympionikům chybí maso! Ekologičtější strava v Paříži schytala kritiku

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Olympionikům chybí maso! Ekologičtější strava v Paříži schytala kritiku
Zdroj: freepik/pvproductions/ volně k použití

Snahou o snížení emisí uhlíku na letošních letních olympijských hrách se pořadatelé sportovcům moc nezavděčili.

Hlavním krokem totiž bylo zvýšení nabídky vegetariánských jídel a naopak omezení počtu pokrmů s masem. Už nyní se ale ukazuje, že sportovci se změnami spokojení nejsou. „Jediným problémem je nedostatek jídla,“ řekl v pondělí agentuře AFP plavec Julio Horrego z Hondurasu, když se ho ptali na život v olympijské vesnici. „Je to trochu překvapivé.“

1. srpna 2024 v 9:56 Čas čtení 1:42 Chystáš se na dovolenou? Dej si pozor na pravidla v jednotlivých destinacích Chystáš se na dovolenou? Dej si pozor na pravidla v jednotlivých destinacích
1. srpna 2024 v 7:34 Čas čtení 1:18 Netopýr se vzteklinou pokousal zoologa v Ostravě. Ministerstvo chystá očkování Netopýr se vzteklinou pokousal zoologa v Ostravě. Ministerstvo chystá očkování
31. července 2024 v 17:03 Čas čtení 1:01 Je Clash v problémech? Kvůli výhružkám smrtí se od akce distancoval největší partner (Aktualizováno) Je Clash v problémech? Kvůli výhružkám smrtí se od akce distancoval největší partner (Aktualizováno)

Podle jeho slov totiž platí, že pokud někdo přijde pozdě, tak na něj nic nezbyde. Sám sportovec, který je zvyklý jíst až 5 000 kalorií denně uvedl, že například v neděli dorazil na snídani a zjistil, že už došly vajíčka. Ty jsou přitom mezi vrcholovými sportovci pro svůj vysoký obsah bílkovin velmi oblíbená.

Ne všem ale nová nabídka vadí. „Zeleninu máme rádi, takže to není problém,“ řekla při odchodu z areálu kanadská plážová volejbalistka Sophie Bukovec. „Někteří sportovci jsou velcí jedlíci masa. Snaží se to vyřešit. Bílkoviny tam jsou, jen musíte vědět, kde je hledat,“ dodala.

Pořadatelé si však připomínky sportovců vzali k srdci a situace je už údajně lepší. „O vejce a grilované masové pokrmy byl velký zájem, takže se výrazně zvýšil objem,“ uvedla mluvčí skupiny Sodexo. „Již několik dní je nabízené množství v souladu s poptávkou.“ To potvrdili i sportovci. „Neměli jsme dostatek masa, ale teď je to vyřešeno,“ potvrdil Rumunský veslař Iulian Chelaru.

Domů
Sdílet
Diskuse