Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
8. srpna 2024 v 7:47
Čas čtení 0:32

Těšili se na dovolenou. Na letišti zjistili, že nalétli falešné cestovní kanceláři

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Těšili se na dovolenou. Na letišti zjistili, že nalétli falešné cestovní kanceláři
Zdroj: Unsplash/Marco López/volně k použití

Těšili se na dovolenou v Bulharsku. Vše bylo zaplaceno a zarezervováno, až při odbavení na letišti slovenský pár zjistil, že se stal obětí podvodné cestovní kanceláře.

„Moje dcera a její přítel měli v neděli večer ve 21:05 odletět z letiště v Popradu na dovolenou do bulharského Burgasu. Vše bylo zaplaceno, ubytování v hotelu rezervováno. Vystáli frontu a při odbavení zjistili, že se stali obětí podvodu. V systému nemohli najít svou rezervaci,“ uvedl otec zklamané cestující pro Tvnoviny.sk.

7. srpna 2024 v 15:34 Čas čtení 1:52 Kdo je nový „taťka Ameriky“, který kandiduje na viceprezidenta? Víme, proč si mladí lidé zamilovali Tima Walze Kdo je nový „taťka Ameriky“, který kandiduje na viceprezidenta? Víme, proč si mladí lidé zamilovali Tima Walze

Slovenský pár není první, který se kvůli podvodníkům do zahraničí nevypraví. Falešnou cestovní kancelář má již v hledáčku Slovenská obchodní inspekce. „Na základě stížností spotřebitelů upozorňuje Slovenská obchodní inspekce na prodej zájezdů na internetových stránkách www.letnezajazdy.sk. Spotřebitelům nebyly poskytnuty zájezdy a ani jim nebyly vráceny finanční prostředky, které za zájezdy zaplatili,“ uvádí ve své tiskové zprávě. Podvodníci zneužívají jméno švýcarské cestovní kanceláře Vtours.

Podvedení turisté se mají obrátit na orgány činné v trestním řízení. Doporučuje také vše si důkladně prověřit a nepropadat lákavým podezřele nízkým cenám dovolených.

Domů
Sdílet
Diskuse