Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
7. srpna 2024 v 15:34
Čas čtení 1:52

Kdo je nový „taťka Ameriky“, který kandiduje na viceprezidenta? Víme, proč si mladí lidé zamilovali Tima Walze

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Kdo je nový „taťka Ameriky“, který kandiduje na viceprezidenta? Víme, proč si mladí lidé zamilovali Tima Walze
Zdroj: Andrew Harnik/Getty Images

Viceprezidentem kandidátky na prezidenta Kamaly Harrisové se stal Tim Walz. Současný guvernér Minnesoty okouzlil mladé lidi svou „taťkovskou energií“.

Tim Walz, bývalý učitel na veřejné škole, je tváří progresivní politiky upřednostňující rodiny s nízkými příjmy. Nedávno na středozápadě zavedl bezplatné školní stravování a placenou nemocenskou. Sám je otcem dvou dětí. Své fanoušky si získává nejen svými politickými činy, ale i svým vystupováním na sociálních sítích. Svými odbornými tipy, jak opravit auto, či krátkými vlogy s jeho dětmi, působí v očích internetu jako táta všech.

6. srpna 2024 v 15:50 Čas čtení 1:03 „Nejpůvabnější plavkyni“ vyhodili z olympijské vesnice. Prý se chovala nevhodně, ona to popírá „Nejpůvabnější plavkyni“ vyhodili z olympijské vesnice. Prý se chovala nevhodně, ona to popírá
7. srpna 2024 v 12:22 Čas čtení 0:45 Holčička přišla o dovolenou snů kvůli jménu. Matka ji pojmenovala po postavě ze Hry o trůny Holčička přišla o dovolenou snů kvůli jménu. Matka ji pojmenovala po postavě ze Hry o trůny
6. srpna 2024 v 14:05 Čas čtení 1:22 MAPA: Borelióza řádí nejvíc za 10 let. Podívej se, kde hrozí MAPA: Borelióza řádí nejvíc za 10 let. Podívej se, kde hrozí

Virální hvězda

V jednom z nejvirálnějších videí přesvědčuje s otcovskou starostlivostí svou dceru, která je vegetariánka, že krůtí maso není maso. Ve videu argumentuje, že krůtí v Minnesotě není maso, ale specialita. Video získalo mnoho kladných ohlasů. „To, že táta ze středozápadu řekne své dceři, že krůta je ve skutečnosti vegetariánská, je typická americká zkušenost,“ reaguje nadšeně jeden z uživatelů. „Jsem vegan a stále mi to připadá vtipné. To je opravdu blahodárný okamžik mezi otcem a dcerou,“ napsal pod příspěvek jiný.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Governor Tim Walz (@mngovernor)

Taťkovská energie

Svoji ultimátní „tátovskou energii“ Walz podporuje i videi s otcovskými radami. V jednom ze svých videí se například dělí o tip, jak vyměnit kabelový svazek světlometů na Fordu Edge z roku 2014. Divákům zároveň poradí, kde náhradní díl sehnat nejlevněji. „Stačí odstřihnout zadní část, použít tam nějaké konektory ze smršťovací fólie, přilepit to zpět k sobě a vrátit to zpět. Je to asi pět minut a jste zpátky na silnici, v bezpečí a zdraví,“ vysvětluje ve správném tátovském duchu.

11. září 2024 v 11:00 Čas čtení 3:25 Tohle jsou nejlepší filmy a seriály o 11. září. Díky nim pochopíš, co se ten den skutečně stalo Tohle jsou nejlepší filmy a seriály o 11. září. Díky nim pochopíš, co se ten den skutečně stalo

Lidé ho tak pod jeho příspěvky v komentářích humorně začínají označovat za svého tátu. „Začínám se bát, že Tim Walz a můj táta jsou jedna a tatáž osoba,“ zavtipkoval jeden z uživatelů.

Morální vzor

Kromě dvou dětí vychovává Walz i psí štěně z útulku. Splnil tak slib svému synovi, že pokud bude zvolen guvernérem, adoptují záchranářského psa. Mazlíček se jmenuje Scout a je to kříženec labradora. „Politici dávají v kampani spoustu slibů, ale žádný z nich není větší než ten, který jsem dal svým dětem. Jsem nadšený, že mohu oznámit, že Minnesota má nového prvního psa, a co je důležitější, splnil jsem svůj závazek pořídit svému synovi psa, pokud budu zvolen guvernérem,“ řekl tehdy.

Zároveň dodal, že na adopci čeká v útulku spoustu dalších štěňat. I Scout si vysloužil několik příspěvků na sociálních sítích. A to když se zamkl v ložnici nebo Walzovy snědl brýle před setkáním s tiskem.

Walz je také známý svou podporou LGBTQ+ komunity, fanoušky si získal i svou láskou ke Star Wars. V jednom videu například nadšeně oznamoval, že jeho syn si doma čte novelizaci třetí epizody Pomsta Sithů.

Záznam jeho první řeči v pozici viceprezidenta kandidátky Harris si můžeš pustit níže:

Domů
Sdílet
Diskuse