Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
12. srpna 2024 v 9:55
Čas čtení 0:50

„Připomínalo to výbuch.“ Do australského hotelu narazil ukradený vrtulník

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
„Připomínalo to výbuch.“ Do australského hotelu narazil ukradený vrtulník
Zdroj: Wikimedia/fir0002

V australském letovisku Cairns narazil do střechy hotelu ukradený vrtulník. Pilot na místě zemřel, dva hoteloví hosté byli převezeni do nemocnice.

Kolem druhé hodiny ranní místního času probudila obyvatele hotelu ohlušující rána. Vrtulník narazil do hotelu DoubleTree by Hilton ve městě Cairns na severovýchodě Austrálie. Podle očitých svědků náraz připomínal výbuch bomby, trosky vrtulníku totiž způsobily na střeše hotelu i rozsáhlý požár.

Na palubě byl podle informací pouze pilot, který nepřežil. Do nemocnice byli převezeni muž ve věku 80 let a žena ve věku 70 let. Nyní se nacházejí ve stabilizovaném stavu. Zbylých 400 hostů záchranné složky evakuovali.

Společnost, která vrtulník vlastní, uvedla, že se jednalo o „nepovolený let“. Stroj společnosti Nautilus Aviation byl údajně ukraden z letiště v Cairns. Totožnost pilota helikoptéry není dosud známá, na vyšetřování okolností havárie nyní pracuje queenslandská policie a úřad pro dohled nad leteckou bezpečností.

Očitá svědkyně Amanda Kaynová popsala pro BBC, že viděla vrtulník letící velice nízko bez světel za deštivého počasí. „Otočil se a narazil do budovy,“ řekla a dodala, že následně stroj „vybuchl“. Jiný svědek uvedl, že vrtulník před srážkou nejdříve dvakrát proletěl kolem hotelu.

Policie místo havárie uzavřela, veřejnosti doporučuje, aby se oblasti vyhnula.

Domů
Sdílet
Diskuse