Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Barbora Fábryová TASR
14. srpna 2024 v 17:00
Čas čtení 0:50

Evropská unie poslala Ukrajině miliardy eur. Země z nich má vyplatit obyvatelům mzdy či důchody

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Evropská unie poslala Ukrajině miliardy eur. Země z nich má vyplatit obyvatelům mzdy či důchody
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

EU zaslala Ukrajině finanční pomoc ve výši 4,2 miliardy eur.

  • Evropská komise v úterý poslala Ukrajině téměř 4,2 miliardy eur.
  • Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyen uvedla, že finance jsou určeny k udržení chodu ukrajinského státu, který bojuje o své přežití.
13. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 3:28 Muž pil každý den radioaktivní kapky: po třech letech se mu rozpadla čelist, měl díru v lebce a toxický byl i jeho dech Muž pil každý den radioaktivní kapky: po třech letech se mu rozpadla čelist, měl díru v lebce a toxický byl i jeho dech

Proč je to důležité: Evropská unie nadále podporuje Ukrajinu, která čelí ruské agresi již více než dva roky. Společně s členskými státy jí dohromady poskytla pomoc ve výši téměř 114 miliard eur.

Citace: „Evropa stojí pevně za Ukrajinou,“ uvedla von der Leyen na sociální síti X


Širší kontext: Nová pomoc je součástí Plánu EU pro Ukrajinu, který komise schválila ještě v dubnu. Na základě dohodnutého plánu EU Ukrajině do roku 2027 poskytne finanční pomoc ve výši 50 miliard eur. Společně s úterní platbou již Unie Kyjevu v rámci tohoto mechanismu zaslala 12 miliard eur.

Finanční prostředky Ukrajina použije na vyplácení mezd a důchodů, na poskytování základních služeb a podporu procesu poválečné obnovy. Přijetím podmínek plánu EU se Ukrajina zavázala uskutečnit reformy řízení veřejných financí a správy státních podniků.

Domů
Sdílet
Diskuse