Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
18. srpna 2024 v 16:35
Čas čtení 0:42

Čečenský diktátor Kadyrov dal na Cybertruck kulomet a chce ho poslat do války na Ukrajině

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Čečenský diktátor Kadyrov dal na Cybertruck kulomet a chce ho poslat do války na Ukrajině
Zdroj: TASR/AP

Čečenský vůdce Ramzan Kadyrov zveřejnil video, v němž pózuje na vozidle Tesla Cybertruck osazeným kulometem. Auto údajně získal od Elona Muska a chce ho věnovat ruským jednotkám bojujícím na Ukrajině.

„Od váženého Elona Muska jsme obdrželi Teslu Cybertruck“ napsal na sociální síti Telegram prezident Čečenské republiky. Informuje o tom web TN.cz. K textu připojil video, na němž se ve voze projíždí na pozemcích kolem prezidenského paláce. Na korbě auta je přidělán kulomet, za kterým Kadyrov opásán nábojovým pásem v jednu chvíli vítězoslavně zapózuje.

15. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 8:55 Tereza měří 117 centimetrů. Na vaření potřebuje stoličku a nechce nízkého kluka: „Neříkejte mi trpaslice, ale paleček“ Tereza měří 117 centimetrů. Na vaření potřebuje stoličku a nechce nízkého kluka: „Neříkejte mi trpaslice, ale paleček“

Jak dodává CNN Prima NEWS, Kadyrov nešetří chválou jak na Elona Muska, kterého označil za nejskvělejšího génia naší doby, tak na samotný Cybertruck. Automobil je podle něj tak skvělý, že ho brzy plánuje poslat ruským jednotkám bojujícím na Ukrajině. Na frontě bude podle něj „kyberbestie“ velmi užitečná.

Zda Kadyrov získal Cybertruck opravu od Muska, není možné dokázat. Jisté ale je, že ředitele společnosti Tesla pozval na návštěvu do Grozného, hlavního města Čečenska. „Přijmu vás jako svého nejdražšího hosta! Myslím, že naše ruské ministerstvo zahraničí by proti takovému výletu nic nenamítalo,“ vzkazuje. Zároveň dodává, že od Muska očekává nový vývoj projektů, který pomůže ruským vojákům na frontě.

Ramzan Kadyrov je blízkým spojencem ruského prezidenta Vladimira Putina. Za četné případy porušování lidských práv na něj byla uvalena řada sankcí.

Domů
Sdílet
Diskuse