Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Karolína Fejtová
22. srpna 2024 v 11:45
Čas čtení 0:57

VIDEO: Policie dopadla gang, který řádil v českých kempech. Od turistů ukradli statisíce

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
VIDEO: Policie dopadla gang, který řádil v českých kempech. Od turistů ukradli statisíce
Zdroj: Pexels / Lukas

Muži v nočních hodinách vnikali do kempů, kde okrádali návštěvníky v chatkách, stanech, karavanech a obytných přívěsech.

Ve čtvrtek 15. srpna policie v penzionu v Děčíně dopadla čtyřčlenný gang, který systematicky loupil v kempech. Šlo o muže v letech 38, 48, 51 a 56 let – dva z nich jsou v příbuzenském vztahu. Podle informací ČTK jsou slovenské národnosti. Za uplynulé dva měsíce měli vykrást 24 objektů a způsobit škodu za přibližně 670 tisíc korun. Nic neničili, klíče od aut nebo peněženky bez hotovosti nechávali v bezprostřední blízkosti činu.

22. srpna 2024 v 11:00 Čas čtení 3:26 7 nejlepších temných thrillerů na způsob Longlegs, které teď najdeš na Netflixu 7 nejlepších temných thrillerů na způsob Longlegs, které teď najdeš na Netflixu

„Cizinci z obydlí, kde v tu dobu ve většině případů spali lidé, brali hlavně peníze a elektroniku. Největší škodu způsobili 50letému muži, který zavítal do jednoho kempu na Semilsku a kterému v druhé polovině června z auta odcizili dva fotoaparáty a dva objektivy v hodnotě téměř 250 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Iva Kormošová.

Gang dopadla zásahová jednotka. Naposledy „řádil“ na Jičínsku.

Odsouzení ve 4 zemích

Skupině hrozí pětileté vězení, je obviněna z trestných činů krádež, porušování domovní svobody a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Všichni čtyři jsou od soboty stíháni vazebně.

Tři muži ze skupiny byli už před třemi lety za podobnou trestnou činnost nepodmíněně odsouzeni k odnětí svobody v Maďarsku. 

„Z vězení byl nejmladší z nich propuštěn v srpnu loňského roku a oba starší na konci loňského roku. Odsouzeni byli také v Itálii, Německu a Belgii,“ pokračovala. Při krádeži byli tak tišší, že se lidé ani neprobudili a to, že byli okradeni, zjistili až ráno. Inspiraci si vzali od skupiny lidí, kterou královehradečtí kriminalisté dopadli roku 2021.

22. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 4:41 10 nej tenisek, které letos vyšly pod značkou Nike. Travisy, které rozhýbaly pražskou O2 arenu i pár, který navrhl Drake 10 nej tenisek, které letos vyšly pod značkou Nike. Travisy, které rozhýbaly pražskou O2 arenu i pár, který navrhl Drake
Domů
Sdílet
Diskuse