Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
25. srpna 2024 v 7:00
Čas čtení 0:30

Sicílie se chce zbavit image „mafiánského“ ostrova. Na letištích už nekoupíš suvenýry s Kmotrem

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Sicílie se chce zbavit image „mafiánského“ ostrova. Na letištích už nekoupíš suvenýry s Kmotrem
Zdroj: Paramount Pictures

Sicilská vláda zakázala prodej mnoha suvenýrů.

  • Sicilská regionální vláda zakázala na letištích na ostrově prodávat suvenýry s mafiánskou tématikou. Regionální vláda na Sicílii se pokouší omezit negativní stereotypy o tomto ostrově.
  • V pátek proto vydala příkaz pro letištní odbavovací společnosti, aby ukončily prodej mafiánských suvenýrů v prostorách letišť.

Citát: „Zachování důstojného obrazu ostrova zbaveného obvyklých negativních stereotypů je bezpochyby pevnou linií, kterou je třeba dodržovat na místech prvního kontaktu turistů a návštěvníků se Sicílií,“ řekl Alessandro Arico.

Širší kontext: Regionální představitel pro dopravu Alessandro Arico to písemně oznámil odbavovacím společnostem na letištích v Palermu (Gesap), Catanii a Comisu (Sac), Trapani (Airgest), Lampeduse (Ast) a Pantellerii (Enac).

Mezi nejprodávanější zboží dosud patřila trička s filmovým motivem Kmotra, černá kšiltovka „coppola“ a puška „lupara“, jaké používali mafiáni na sicilském venkově.

19. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 6:19 Problémy se srdcem zabijí víc lidí než rakovina. Dodržuj těchto 7 jednoduchých zásad a prodloužíš si život i o 20 let Problémy se srdcem zabijí víc lidí než rakovina. Dodržuj těchto 7 jednoduchých zásad a prodloužíš si život i o 20 let
24. srpna 2024 v 11:01 Čas čtení 4:36 První dojmy z hraní World of Warcraft: The War Within. Po delší době je hlavním tahákem zase příběh První dojmy z hraní World of Warcraft: The War Within. Po delší době je hlavním tahákem zase příběh
24. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 4:59 Na párty a na festivalu jsme vyzkoušeli pilulku na odbourání alkoholu. Pomohla nám proti kocovině? Na párty a na festivalu jsme vyzkoušeli pilulku na odbourání alkoholu. Pomohla nám proti kocovině?
Domů
Sdílet
Diskuse