Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna Vondráková
28. srpna 2024 v 15:28
Čas čtení 0:43

Vedra v Česku nekončí. Ve čtvrtek zasáhnou velkou část území bouřky

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Vedra v Česku nekončí. Ve čtvrtek zasáhnou velkou část území bouřky
Zdroj: Freepik/volně k užití

Nejtepleji bude na jihu Moravy. Teploty zde překročí až 33 stupňů Celsia.

Výstraha Českého hydrometeorologického ústavu je v platnosti do odvolání ve většině Jihomoravského a v jihozápadní části Zlínského kraje. Teploty nad 30 stupňů se však objeví i na dalších místech a držet by se měly až do konce týdne.

Lidskému organismu tak hrozí přehřátí a dehydratace. Meteorologové doporučují především dodržovat pitný režim a omezit fyzickou aktivitu venku, především v odpoledních hodinách. Důležité je také nenechávat malé děti a domácí mazlíčky v zaparkovaných autech.

17. července 2024 v 17:23 Čas čtení 0:49 S tropickými vedry se pojí větší riziko úpalu a úžehu. Jaký je mezi nimi rozdíl a jak při nich postupovat? S tropickými vedry se pojí větší riziko úpalu a úžehu. Jaký je mezi nimi rozdíl a jak při nich postupovat?

Ve čtvrtek pak hrozí nebezpečí výskytu silných bouřek, ojediněle se ale mohou objevit už ve středu. Platí pro celý Jihočeský, Liberecký a Královéhradecký kraj a Prahu, většinu Středočeského a Pardubického kraje a Vysočiny i východní cíp Ústeckého kraje. Podle informací České tiskové kanceláře mohou rozvodnit malé toky a nebezpečné mohou být i kroupy a blesky.

Domů
Sdílet
Diskuse