Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Aneta Gospičová
2. září 2024 v 17:00
Čas čtení 0:29

Česko chce omezit krátkodobé pronájmy Airbnb. Opatřením chce řešit problémy s hlučnými návštěvníky a daňové úniky

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Česko chce omezit krátkodobé pronájmy Airbnb. Opatřením chce řešit problémy s hlučnými návštěvníky a daňové úniky
Zdroj: Wikimedia Commons / volně k užití

Podobné opatření funguje také v metropolích, jako Londýn, Dublin, Amsterdam či Paříž.

  • Česká vláda plánuje omezit krátkodobé pronájmy turistům. Novým opatřením chce řešit problémy s hlučnými návštěvníky a daňovými úniky, informuje Euronews.
  • Cílem opatření je zajistit pokles cen nemovitostí, což způsobí, že turisté nebudou „vytlačovat“ místní obyvatele.
  • Podobné opatření zavedly metropole jako Londýn, Dublin, Amsterdam či Paříž. Omezení se týká zejména webové služby zprostředkující pronájem ubytování Airbnb.

Návrh zákona omezuje počet dní pronájmu v roce a určuje minimální prostor na jednoho hosta. Mimo jiné se budou přísněji kontrolovat daně pro penziony, Airbnb a jiné dovolenkové pronájmy.

Majitelé takových zařízení budou muset zaregistrovat hosty přes platformu e-Turista. Toto opatření zvýší příjmy státu, jelikož až 70 % pronájmů majitelé nenahlašují, což způsobuje milionové ztráty na daních. Nová pravidla by měla začít platit v červenci 2025.

2. září 2024 v 10:00 Čas čtení 2:46 Tohle je 10 nej filmů, které nás letos v kinech ještě čekají Tohle je 10 nej filmů, které nás letos v kinech ještě čekají
1. září 2024 v 7:00 Čas čtení 9:46 Čeští dobrovolníci staví školu v Zambii. „V kempu se nám usídlili lvi, stát se tu může cokoliv,“ říkají Čeští dobrovolníci staví školu v Zambii. „V kempu se nám usídlili lvi, stát se tu může cokoliv,“ říkají
31. srpna 2024 v 7:00 Čas čtení 0:59 Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí Chceš se vykoupat i se svým psem? Tohle jsou nejlepší dog friendly spoty v Praze a okolí
Domů
Sdílet
Diskuse