Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Anna-Marie Hanzlíková
9. září 2024 v 7:00
Čas čtení 0:38

Musk se v roce 2027 možná stane prvním dolarovým bilionářem na světě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Musk se v roce 2027 možná stane prvním dolarovým bilionářem na světě
Zdroj: TASR/AP/Jae C. Hong

Elon Musk je nejbohatším člověkem světa, jeho jmění činí 250 miliard dolarů. Za pár let ale možná překoná zatím nepřekonaný milník.

Musk by měl být dle odhadů prvním člověkem, jehož majetek dosáhne hodnoty jednoho bilionu dolarů. Informoval o tom britský deník The Guardian s odvoláním na nedávný report nazvaný The 2024 Trillion Dollar Club. Podle něj by se do tohohle klubu mohl Musk zařadit už v roce 2027.

6. září 2024 v 9:36 Čas čtení 0:50 Pokud Donald Trump vyhraje prezidentské volby, Elon Musk vstoupí do politiky. Dvojice prozradila velké plány Pokud Donald Trump vyhraje prezidentské volby, Elon Musk vstoupí do politiky. Dvojice prozradila velké plány
8. září 2024 v 8:30 Čas čtení 3:49 Brutální KO i drsný pád legendy. Turnaj Oktagon 60 přinesl tvrdá ukončení před limitem Brutální KO i drsný pád legendy. Turnaj Oktagon 60 přinesl tvrdá ukončení před limitem
31. srpna 2024 v 13:50 Čas čtení 0:45 Brazílie zakázala Muskovu sociální síť X. Lidem za připojení k síti přes VPN hrozí obrovská pokuta Brazílie zakázala Muskovu sociální síť X. Lidem za připojení k síti přes VPN hrozí obrovská pokuta

Američan je už teď nejbohatším mužem planety. Podle indexu Bloombergu jeho majetek činí 250 miliard dolarů. Každý rok se navíc zvyšuje o více než 100 procent.

Nenech se zmást anglickým slovem „trillionaire“, které v češtině neznamená trilionář, ale bilionář. Bilion značí hodnotu 10 na dvanáctou (jednička a za ní 12 nul), zatímco trilion je 10 na osmnáctou (jednička a za ní 18 nul).

Dalšími adepty na zařazení do klubu bilionářů jsou dle odhadů Jensen Huang, výkonný ředitel firmy Nvidia, a indonéský obchodník Prajogo Pangestu. Ti by bilionu dolarů mohli dosáhnout v roce 2028. Předseda představenstva koncernu LVMH Bernard Arnault a šéf Meta Mark Zuckerberg by toho mohli dosáhnout v roce 2030.

Domů
Sdílet
Diskuse