Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
10. září 2024 v 7:15
Čas čtení 0:27

Německo zavádí kontroly na všech pozemních hranicích. Chce omezit nelegální migraci

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Německo zavádí kontroly na všech pozemních hranicích. Chce omezit nelegální migraci
Zdroj: Unsplash/Markus Spiske/na voľné použitie (ilustračná fotografia)

Od 16. září zavádí Německo kontrolu na všech svých pozemních hranicích. Spolková vláda tak chce omezit nelegální migraci.

Kontroly by předběžně měly trvat šest měsíců. Od roku 2015 Německo kontroluje hranice s Rakouskem. Od loňského října také s Českem, Polskem a Švýcarskem. Kvůli olympiádě a paralympiádě byly naplánované do konce září i kontroly na hranicích s Francií.

9. září 2024 v 15:36 Čas čtení 0:42 Zuzana Čaputová bude přednášet na prestižní americké univerzitě Zuzana Čaputová bude přednášet na prestižní americké univerzitě

Bavorský premiér Markus Söder vyzval spolkovou vládu k nastolení opatření, která sníží počet žádostí o azyl na méně než 100 tisíc za rok. Podle něj je Německo následky migrace a integrace „přetížené“.

V letošním roce přijala vláda od cizinců do konce července na 153 tisíc žádostí o azyl. Do konce roku tak očekávají přibližně 263 tisíc takových žádostí. Číslo se tak od minulého roku snížilo. Za rok 2023 jich totiž spolková vláda obdržela 352 tisíc.

Domů
Sdílet
Diskuse