Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Eva Thonhauserová
9. září 2024 v 15:36
Čas čtení 0:42

Zuzana Čaputová bude přednášet na prestižní americké univerzitě

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zuzana Čaputová bude přednášet na prestižní americké univerzitě
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

V rozhovoru se bývalá prezidentka vyjádřila také k současné situaci na Slovensku.

Bývalá prezidentka Zuzana Čaputová oznámila, že bude několik následujících měsíců přednášet na prestižní Stanfordově univerzitě. Stráví tam jeden semestr, uvedla v rozhovoru pro deník Sme. Její akademický pobyt bude zaměřen na diskuse o posilování demokracie a obraně proti útokům na demokratické státní zřízení.

Zuzana Čaputová je veřejně známou osobností s velkým vlivem i po skončení svého prezidentství. Její kariérní kroky proto pochopitelně zajímají značnou část slovenské veřejnosti.

9. září 2024 v 14:55 Čas čtení 0:43 Zelenskij má údajně plán na ukončení války. Zatím jej představil jen v úzkém kruhu Zelenskij má údajně plán na ukončení války. Zatím jej představil jen v úzkém kruhu

„Přijala jsem nabídku působit jako hostující členka Institutu pro mezinárodní studia Stanfordovy univerzity. Tento program univerzita každoročně nabízí vybraným lídrům a lídryním z celého světa. Měla bych tam strávit následující semestr. Této příležitosti si velmi vážím, protože je to jedna z nejlepších univerzit na světě,“ uvedla Čaputová.

V rozhovoru pro SME se vyjádřila také k současné situaci na Slovensku. Uvedla, že ji znepokojuje polarizace společnosti a privatizace vlastenectví. Přesto chce zůstat aktivní a užitečná pro Slovensko.

9. září 2024 v 13:06 Čas čtení 1:01 Hygienici na jihu Čech evidovali minulý týden více nových případů černého kašle Hygienici na jihu Čech evidovali minulý týden více nových případů černého kašle

Podle jejího názoru mají občané „nejen právo, ale dokonce povinnost“ se ozvat, pokud mají pocit, že je demokracie ohrožena. Zároveň je pro ni důležité, aby tyto projevy probíhaly kultivovaně a bez přítomnosti agrese či podněcování k nenávisti. 

Domů
Sdílet
Diskuse