Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
17. září 2024 v 14:32
Čas čtení 0:37

Nekrmit znamená nekrmit! Farmapark v Dobřanech vinou neposlušných turistů přišel o dvě zvířata

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nekrmit znamená nekrmit! Farmapark v Dobřanech vinou neposlušných turistů přišel o dvě zvířata
Zdroj: Pixabay

Ve Farmaparku Dobřany nešťastně zemřel klokan a velbloud. Turisté je totiž nakrmili svými svačinami.

Ačkoliv se zákazy krmení zvířat mohou zdát jen jako rozmar ošetřovatelů, jejich nedodržování může stát v některých případech němé tváře i život. Na Farmaparku v Dobřanech nakrmili neukáznění návštěvníci klokánka a velboudici nevhodnou svačinou. Obě zvířata na následky otravy zemřela.

Jednou z obětí byl klokánek Skippy. „Ještě v ten samý den, kdy se mu ‚z ničeho nic‘ přitížilo, podstoupil náročnou operaci, ale přes veškerou snahu nás druhý den po zákroku opustil,“ informoval Farmapark.

Velbloudice Nubie bojovala o život téměř měsíc, i ta ale nakonec následkům špatného krmení podlehla. „V průběhu více než tří týdnů podstoupila nespočet injekcí, nálevů do tlamy, infuzí, a nakonec i krevní transfuzi. Přes veškerou naši snahu, péči a kontaktování odborníků nejen z České republiky se ani ona nedokázala uzdravit a svůj boj koncem srpna prohrála,“ popisuje smutnou událost Farmapark.

Za smrtí zvířat stála svačina, kterou některý z turistů vhodil do výběhu. I jen malý kousek špatné potravy dokáže mít pro zvíře totiž fatální následky.

Domů
Sdílet
Diskuse