Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Magdalena Trajerová
17. září 2024 v 16:41
Čas čtení 0:55

Další „hand made“ výrobky z Temu. Dej si pozor na influencerku Danča Crafts

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Další „hand made“ výrobky z Temu. Dej si pozor na influencerku Danča Crafts
Zdroj: DancaCrafts.cz/propagační materiál

Influencerka Danča prodává na svých webových stránkách DancaCrafts předměty, které pravděpodobně jen přeprodává za dražší cenu.

„Na tomhle jsme pracovali hrozně dlouho a konečně se to podařilo – máme nové designy klíčenek,“ říká ve videu firmy Danča Crafts influencerka Danča. Klíčenka ve tvaru kelímku s oranžovou tekutinou a plovoucím plastovým zvířátkem stojí na jejích webových stránkách 199 korun. Uživatelé Tiktoku ale začali upozorňovat na to, že stejný produkt našli na Aliexpressu za čtvrtinovou cenu.

Ač se tedy Danča tváří, že se na výrobě produktu podílela, pravděpodobně se jedná jen o pouhý drop-shipping. Tedy přeprodej levných věcí za dražší cenu, navíc s lživou kampaní, že jde o ruční nebo lokální výrobu.

17. září 2024 v 18:03 Čas čtení 1:56 FOTO: Muž v České Vsi měl doma 3,5 metru vody. Teď pro nás zdokumentoval situaci na Jesenicku FOTO: Muž v České Vsi měl doma 3,5 metru vody. Teď pro nás zdokumentoval situaci na Jesenicku

Takových klíčenek mohou lidé najít na stránkách Danča Crafts celou řadu. Všechny jsou na Aliexpressu za desítky korun. Problémové jsou i samolepky, které nabízí. Uživatelé Tiktoku si všimli, že si padesát přesně takových mohou na Temu koupit za sedmnáct korun. Danča jich nabízí pět za 29 korun. Podobnou kritiku schytávají i další předměty na stránkách.

@dancacrafts Nové klíčenky právě skladem! 💖 jaká se vám líbí víc?😱 #dancacrafts#tekuteklicenky#klicenky♬ Kawaii Aesthetic - LoES

Danča přitom rozjela svůj business na ručním háčkování hraček a prodeji setů pro háčkování. Na svých stránkách dokonce nabízí i kurz háčkování. 

Dospělí uživatelé Tiktoku upozorňují hlavně na fakt, že Danču sledují převážně děti. Ty nedokáží původ produktů odhalit, a tak nakonec zaplatí vysokou částku za věci, které takovou cenu vůbec nemají. A vzhledem k tomu, že produkty bývají velice často na stránkách vyprodané, věci si své kupce opravdu našly.

23. května 2024 v 14:00 Čas čtení 3:57 Prodávají autentické výrobky, nebo věci z Alibaby? Zeptali jsme se Domi Alagii, Natálie Kočendové a dalších influ na jejich merch Prodávají autentické výrobky, nebo věci z Alibaby? Zeptali jsme se Domi Alagii, Natálie Kočendové a dalších influ na jejich merch
Domů
Sdílet
Diskuse