Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Eva Thonhauserová TASR
dnes 23. září 2024 v 11:15
Čas čtení 0:34

Tragédie u Neapole: počet obětí zřícení domu stoupl na tři, podle svědků výbuch připomínal sonický třesk

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Tragédie u Neapole: počet obětí zřícení domu stoupl na tři, podle svědků výbuch připomínal sonický třesk
Zdroj: TASR/AP

Výbuch byl zřejmě způsoben plynovou bombou.

V neděli ráno došlo v italském městě Saviano k nehodě. Městem s přibližně 15 tisíci obyvateli otřásl výbuch, který podle svědků připomínal sonický třesk. Ten vzniká, když rychlost letu letadla překročí rychlost zvuku. Počet obětí zkázy dvoupatrového domu, který se v neděli zřítil, vzrostl na tři. Těla dvou sourozenců ve věku čtyř a šesti let objevili záchranáři již dříve, tělo jejich 41leté matky bylo nalezeno při pátrání.

22. září 2024 v 17:08 Čas čtení 0:25 Podvodník vytáhl z lidí prostřednictvím SMS zpráv desítky tisíc korun. Na tento trik si dej pozor Podvodník vytáhl z lidí prostřednictvím SMS zpráv desítky tisíc korun. Na tento trik si dej pozor

Bezprostředně po tragédii nebyla příčina známa, ale předběžné výsledky vyšetřování naznačují, že výbuch způsobila plynová bomba v bytě babičky žijící v patře domu. Rodiče a děti obývali přízemí.

Záchranáři v neděli večer pokračovali v pátrání po osmdesátileté babičce sourozenců. Pátrání však postupovalo pomalu a šance, že ji objeví živou, se rychle snižují. Čtyřicetiletého muže záchranáři převezli v kritickém stavu do nemocnice. Dvouletý chlapec není v ohrožení života. Město Saviano leží asi 30 kilometrů severovýchodně od centra Neapole. 

Domů
Sdílet
Diskuse