Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Refresher News Česko
Otevřít v aplikaci RNews
Stáhnout
X
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
refresher team
dnes 23. září 2024 v 12:02
Čas čtení 0:36

Drama v ostravské školce. Jeden z rodičů si vzal učitelku jako rukojmí

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Drama v ostravské školce. Jeden z rodičů si vzal učitelku jako rukojmí
Zdroj: Unsplash / Markus Spiske

Čtyřicetiletý muž v pondělí ráno vyhrožoval v ostravské školce zaměstnancům. Jednu z učitelek si vzal jako rukojmí a požadoval přivolání policie. Ta ho zadržela.

K incidentu došlo v mateřské škole v ostravském Svinově. Muž, podle všeho zákonný zástupce dítěte, se údajně dostal do konfliktu s učiteli. Celá situace vyeskalovala vytažením kapesního nože, po čemž dotyčny vzal jednu z učitelek jako své rukojmí a požadoval, aby na místo dorazila policie.

23. září 2024 v 11:15 Čas čtení 0:34 Tragédie u Neapole: počet obětí zřícení domu stoupl na tři, podle svědků výbuch připomínal sonický třesk Tragédie u Neapole: počet obětí zřícení domu stoupl na tři, podle svědků výbuch připomínal sonický třesk

„Operační důstojník přijal na tísňové lince 158 oznámení od personálu školského zařízení v Ostravě-Svinově, že muž měl uchopit jako rukojmí jednu z učitelek a požadovat, aby bylo zavoláno na policii,“ uvedla ostravská policejní mluvčí Eva Michalíková.

„Jakmile muž zjistil, že personál školy zavolal na tísňovou linku, tak z budovy odešel. Ke zranění osob nedošlo,“ líčila událost policejní mluvčí s tím, že muž nebyl náhodný kolemjdoucí, ale rodič jednoho z dětí.

Do několika minut od oznámení policisté muže zadrželi zhruba 150 metrů od školského zařízení. Ten prý nebyl opilý ani pod vlivem drog. Momentálně s ním podle informací od mluvčí probíhá procesní řízení pro podezření ze spáchání trestného činu vydírání.

Domů
Sdílet
Diskuse