Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Vondráková
28. září 2024 v 7:15
Čas čtení 0:53

Chystá se velká politická sešlost. Miloš Zeman oslaví osmdesátiny

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Chystá se velká politická sešlost. Miloš Zeman oslaví osmdesátiny
Zdroj: Jiří Ovčáček / propagační materiál

Mezi pozvanými nechybí zahraniční státníci ani členové české opozice.

Do Hluboké nad Vltavou dostalo pozvánku téměř 200 hostů. V místním Hotelu Štekl tak v sobotu 28. září proběhne opravdu velká oslava. 

A seznam pozvaných je vskutku zajímavý. Podle informací Seznam Zpráv dostali pozvání i zahraniční státníci, přesněji pak premiér Robert Fico a prezident Peter Pellegrini ze Slovenska, prezident Srbska Aleksandar Vučić nebo polský prezident Andrzej Duda. Kdo z nich účast potvrdil však není jasné, podle vyjádření Jiřího Ovčáčka to však vypadá, že minimálně někdo z nich v sobotu dorazí.

„Mohu zatím sdělit, že pozvání přijali významní zahraniční hosté, kteří se pohybují v nejvyšších patrech politiky. Pan prezident se na oslavu velmi těší, protože bude příležitostí k milému setkání s přáteli,“ řekl Zemanův mluvčí.

5. ledna 2024 v 13:55 Čas čtení 0:51 Sex byla neřest, které jsem se už zbavil, říká exprezident Zeman. Přiznal, že stále kouří a pije Sex byla neřest, které jsem se už zbavil, říká exprezident Zeman. Přiznal, že stále kouří a pije

Na oslavu samozřejmě bývalý prezident pozval i české politiky. Pouze však ty, kteří jej podporují. Chybět by tak neměli Andrej Babiš, Alena Schillerová, Karel Havlíček nebo Jaroslav Faltýnek z hnutí ANO a Tomio Okamura s Radimem Fialou z SPD. Na seznamu pak figurují i politici mimoparlamentních stran, přesněji Kateřina Konečná z KSČM, Jindřich Rajchl z PRO a zástupce Motoristů Filip Turek.

Oslavu pořádá spolek Přátelé Miloše Zemana v čele s bývalým hradním kancléřem Vratislavem Mynářem. S organizací akce však pomáhá i někdejší prezidentův poradce Martin Nejedlý a bývalý klíčový hradní úředník Jan Novák. Místo oslavy poté vlastní jeden z podporovatelů prezidentské kampaně Miloše Zemana a někdejší zákulisní hráč ODS Tomáš Hrdlička.

Domů
Sdílet
Diskuse