Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 25 Kč 😱
Barbora Fábryová TASR
dnes 28. září 2024 v 12:37
Čas čtení 0:35

Izrael tvrdí, že zabil Hasana Nasralláha. Vůdcem Hizballáhu byl více než 30 let

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Izrael tvrdí, že zabil Hasana Nasralláha. Vůdcem Hizballáhu byl více než 30 let
Zdroj: TASR/AP

Izrael Hizballáh bombardoval v hustě obydleném jižním předměstí Bejrútu.

  • Izraelská armáda v sobotu oznámila, že při pátečním útoku na jižní předměstí Bejrútu zabila vůdce hnutí Hizballáh Hasana Nasralláha.
  • Izraelské síly provedly páteční letecký útok v době, kdy mělo vedení Hizballáhu schůzku ve svém sídle v Dahíji, jižním předměstí Libanonu.
28. září 2024 v 8:31 Čas čtení 6:43 Mluvili jsme s Češkou, která studuje v bombardovaném Bejrútu. „Veškeré zprávy a telefonáty končíme větou ‚stay safe‘.“ Mluvili jsme s Češkou, která studuje v bombardovaném Bejrútu. „Veškeré zprávy a telefonáty končíme větou ‚stay safe‘.“

Citát: „Hasan Nasralláh už nebude moci terorizovat svět,“ napsala izraelská armáda v příspěvku na sociální síti.

Širší kontext: Nasralláh byl vůdcem Hizballáhu více než tři desetiletí. Libanonské hnutí zatím zprávu o úmrtí svého vůdce nekomentovalo. Izraelská armáda tvrdí, že při útoku v Dahíji zahynul i Alí Karakí, velitel jižní fronty Hizballáhu.

Série intenzivních izraelských útoků zasáhla v pátek jedno z hustě obydlených jižních předměstí Bejrútu. Libanonské bezpečnostní zdroje tvrdí, že šlo o největší nálet v hlavním městě od začátku téměř rok trvajícího konfliktu. Páteční útoky srovnaly se zemí nejméně šest budov. Bombardování, jehož cílem jsou podle izraelské armády pozice Hizballáhu, si od pondělí podle libanonských úřadů vyžádalo přibližně 700 obětí.

Domů
Sdílet
Diskuse