Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
TASR
29. září 2024 v 13:02
Čas čtení 0:26

Izrael tvrdí, že zabil dalšího vysoce postaveného představitele hnutí Hizballáh. Bejrút bombardovali i v sobotu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Izrael tvrdí, že zabil dalšího vysoce postaveného představitele hnutí Hizballáh. Bejrút bombardovali i v sobotu
Zdroj: TASR/AP

Za poslední týden Izrael zabil několik vysoce postavených představitelů hnutí.

  • Izraelská armáda (IDF) v neděli oznámila, že při útoku v Libanonu zabila vysoce postaveného představitele hnutí Hizballáh Nabíla Kaúka. Působil jako zástupce šéfa ústřední rady hnutí, dodaly izraelské síly.
  • Kauk podle IDF zahynul v sobotu při izraelském leteckém úderu v libanonské metropoli Bejrút. Hizballáh zprávy o úmrtí Kaúka zatím nekomentoval.

Širší kontext: V uplynulých týdnech zahynulo při izraelských útocích několik vysoce postavených představitelů Hizballáhu včetně dlouholetého vůdce hnutí Hasana Nasralláha, jehož izraelská armáda zabila při pátečním útoku v Bejrútu.

Kauk byl členem Hizballáhu od 80. let minulého století a v minulosti působil také jako vojenský velitel hnutí v jižním Libanonu. Spojené státy na něj v roce 2020 uvalily sankce.

29. září 2024 v 10:26 Čas čtení 1:12 PŘEDPOVĚĎ: Teploty v Česku klesnou i k 10 stupňům. Podívej se, jaký bude příští týden PŘEDPOVĚĎ: Teploty v Česku klesnou i k 10 stupňům. Podívej se, jaký bude příští týden
28. září 2024 v 8:31 Čas čtení 6:43 Mluvili jsme s Češkou, která studuje v bombardovaném Bejrútu. „Veškeré zprávy a telefonáty končíme větou ‚stay safe‘.“ Mluvili jsme s Češkou, která studuje v bombardovaném Bejrútu. „Veškeré zprávy a telefonáty končíme větou ‚stay safe‘.“
29. září 2024 v 12:30 Čas čtení 0:54 V Česku řádí kybernetický malware. Hackeři skrze něj mohou ovládnout tvůj telefon V Česku řádí kybernetický malware. Hackeři skrze něj mohou ovládnout tvůj telefon
Domů
Sdílet
Diskuse