Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Magdalena Trajerová
dnes 7. října 2024 v 13:01
Čas čtení 1:00

Zdevastovaná Florida očekává příchod dalšího hurikánu

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Zdevastovaná Florida očekává příchod dalšího hurikánu
Zdroj: TASR/Douglas R. Clifford/Tampa Bay Times via AP

Na Floridu zdevastovanou hurikánem Helene se po pouhých deseti dnech žene další tropická cyklóna.

Deset dní po bouři Helene, nejničivější bouři na pevnině od Katriny v roce 2005, přichází další hurikán pojmenovaný Milton. Ten v neděli dosahoval rychlosti 130 kilometrů za hodinu. Floridu by měl zasáhnout zhruba v polovině týdne, nejohroženější je západní pobřeží, píše BBC.

7. října 2024 v 10:25 Čas čtení 0:38 Král Karel III. pozastaví svou léčbu rakoviny. Vydává se na důležitou cestu do Austrálie Král Karel III. pozastaví svou léčbu rakoviny. Vydává se na důležitou cestu do Austrálie

V některých částech Floridy byl vyhlášen výjimečný stav. Milton totiž v neděli zesílil na hurikán první kategorie, jeho příchod by tak mohl znamenat život ohrožující nebezpečí pro západní pobřeží Floridy v Mexickém zálivu.

Od neděle do středy by do oblasti západního břehu měly přijít silné deště. Spadnout by mohlo 127 až 203 milimetrů, na některých místech dokonce 304 milimetrů, což by mohlo způsobit i bleskové povodně.

Minulý týden se jihovýchodem USA prohnala bouře Helene. Ta si vyžádala 225 obětí, z toho 14 právě na Floridě. Stovky lidí se stále pohřešují. Guvernér Ron DeSantis proto vyhlásil nouzové varování pro 35 okresů a uvedl, že v oblasti probíhají přípravy na obnovení dodávek elektřiny a vyčištění silnic před Miltonovým příchodem.

Helene se přiřítila na floridské území 26. září, řádila však po celých Spojených státech. Odklízení následků může podle americké vlády trvat celé roky. Největší počet úmrtí zaznamenala Severní Karolína, oběti ale hlásila i Florida, Georgie, Jižní Karolína, Tennessee či Virginie.

Domů
Sdílet
Diskuse