Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Anna Vondráková
dnes 11. října 2024 v 13:47
Čas čtení 0:53

Futuristické taxi i minibus ovládaný AI. Elon Musk představil novinky Tesly

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Futuristické taxi i minibus ovládaný AI. Elon Musk představil novinky Tesly
Zdroj: TASR

K představení došlo na akci společnosti Tesla s podtitulem WE, ROBOT.

CEO Tesla Motors Elon Musk řekl, že plně autonomní vozidla budou 10krát až 20krát bezpečnější než dnešní auta. Jejich provoz má být také výrazně levnější. „Je to budoucnost, ve které si večer sednete do auta a ráno se odpočatí probudíte v cílové destinaci. Bude to komfortní místo, do kterého si před kanceláří sednete, produktivně využijete čas, nebo pustíte film, a pak vystoupíte doma,“ uvedl.

Robotaxi

Jde o zcela autonomní vozidlo, nemá tak volant ani pedály. Dalším překvapením je to, že nemá konektor a podle Muska se bude nabíjet přes indukční bezdrátovou nabíječku. Vzadu má velký nákladní prostor, zato se ale do kabiny vejdou jen dva cestující.

21. září 2024 v 9:38 Čas čtení 0:42 Musk prý Kadyrovovi vypnul nový Cybertruck. „To od Elona není hezké,“ vzkázal čečenský vůdce Musk prý Kadyrovovi vypnul nový Cybertruck. „To od Elona není hezké,“ vzkázal čečenský vůdce

„Je to velmi důležitá věc,“ řekl Musk. „Zachrání to životy, spoustu životů, a zabrání to zraněním,“ dodal.

Na silnice se dostane až poté, co legislativa dovolí provoz autonomních vozidel. Nyní se odhaduje, že by se na silnice v Texasu a Kalifornii mohly prototypy vozidel dostat už v roce 2025.

Robovan

O tom, že Musk představí robotaxi, se mluvilo už dávno, zato Robovan všechny překvapil. Jde o mnohem větší vozidlo, které vzhledově opravdu vypadá, jako kdyby vypadlo z nějakého sci-fi seriálu. Přepravit zvládne až 20 cestujících, nebo nějaký větší náklad a spekuluje se také o tom, že by mohl sloužit i jako obytný vůz.

Domů
Sdílet
Diskuse