Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
TASR
dnes 21. září 2024 v 9:38
Čas čtení 0:42

Musk prý Kadyrovovi vypnul nový Cybertruck. „To od Elona není hezké,“ vzkázal čečenský vůdce

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Musk prý Kadyrovovi vypnul nový Cybertruck. „To od Elona není hezké,“ vzkázal čečenský vůdce
Zdroj: TASR/AP

Čečenský vůdce Kadyrov obvinil Muska, že mu na dálku vypnul Cybertruck.

  • Ramzan Kadyrov, vůdce ruské Čečenské republiky, obvinil ve čtvrtek Elona Muska, že mu vypnul jeho vůz Tesla Cybertruck, který podle vlastních slov od miliardáře dostal ještě v srpnu.
  • Kadyrov, který autoritářským a tvrdým stylem vládne v Čečensku již přes 17 let, v srpnu sdílel video, jak se vozí v elektrickém vozidle, které mělo zřejmě ke střeše přimontovaný kulomet.
  • Kadyrov tvrdil, že vůz dostal od Muska, což vlastník společnosti Tesla na své sociální síti X označil za lež.

Citát: „Musk nedávno na dálku deaktivoval Cybertruck. To od Elona Muska není hezké. Ze srdce rozdává drahé dary a pak je na dálku vypne,“ napsal Kadyrov v příspěvku na svém profilu na síti Telegram.

Širší kontext: Cybertruck je elektrický pick-up. Kadyrov o svém vozidle tvrdil, že bylo použito v boji a odesláno na Ukrajinu, kde podle jeho slov podávalo úžasné výkony.

Kadyrov je vůdcem Čečenské republiky od roku 2007 a je velkým podporovatelem Kremlu. Plně podpořil anexi Krymského poloostrova i ruskou vojenskou invazi na Ukrajinu, kterou nazval velkým džihádem. Dokonce vyzýval Rusko, aby proti Ukrajině nasadilo jaderné zbraně s nízkou účinností.

18. srpna 2024 v 16:35 Čas čtení 0:42 Čečenský diktátor Kadyrov dal na Cybertruck kulomet a chce ho poslat do války na Ukrajině Čečenský diktátor Kadyrov dal na Cybertruck kulomet a chce ho poslat do války na Ukrajině
Domů
Sdílet
Diskuse