Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Veronika Ábelová
dnes 22. října 2024 v 10:38
Čas čtení 0:48

První sníh je možná blíž, než si myslíme. Meteorologové varují před ochlazením

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
První sníh je možná blíž, než si myslíme. Meteorologové varují před ochlazením
Zdroj: TASR/Karin Ošvárthová

Podzim v Česku je letos spíše nadprůměrný. Ochladit by se mělo už tento týden ve středu, teploty ale potom zase stoupnou. O něco výraznější ochlazení přijde na konci října, kdy by měl na některých místech napadnout i sníh.

O tom, kdy by mohl napadnout první sníh, informovala skupina Meteo Včasné varování na svém Facebooku. Podle nich by se první sněhový poprašek mohl objevit už na přelomu října a listopadu. Větší ochlazení by mělo přijít na konci října hlavně do hor, ale očekává se, že teploty budou okolo bodu mrazu i v nižších polohách. Přechodné zimní počasí by tak mohlo přinést v kombinaci se srážkami první sněhový poprašek i ve středních polohách. Prozatím se jedná pouze o odhad, a tak teprve uvidíme, kdy sníh do Česka doopravdy dorazí.

Mírné ochlazení by mělo přijít už tento týden, a to ve středu. Podle ČHMÚ bude noc na středu zatažená a objevit se mohou i přeháňky. Teploty klesnou na 11 až 7 stupňů. Středa by potom měla být ve znamení oblačnosti a přeháněk. V severní polovině území ale může oblačnosti ubývat a místy se dokonce vyjasnit. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat okolo 10 až 15 stupňů.

21. října 2024 v 15:42 Čas čtení 0:35 Hvězda Hry o trůny byla členkou kultu. Sliboval jí zázračné uzdravení Hvězda Hry o trůny byla členkou kultu. Sliboval jí zázračné uzdravení

Ve čtvrtek a pátek by se mohly objevit mlhy a nízká oblačnost, která se očekává zejména v pátek. Ve čtvrtek vystoupají nejvyšší denní teploty až na 17 stupňů a očekává se jasno až polojasno s nízkou oblačností. V pátek se budou denní teploty pohybovat od 10 do 15 stupňů.

22. října 2024 v 7:00 Čas čtení 3:12 Přestěhovala jsem se do nejšťastnějšího města na světě. Co mě tu překvapilo? Přestěhovala jsem se do nejšťastnějšího města na světě. Co mě tu překvapilo?
Domů
Sdílet
Diskuse