Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
Radoslava Horňáková
dnes 23. října 2024 v 7:28
Čas čtení 0:33

Jestli se chceš loučit víc než 3 minuty, zaplať. Novozélandské letiště zavádí nové pravidlo

Kategorie:
Zahraničí
Uložit Uložené
Jestli se chceš loučit víc než 3 minuty, zaplať. Novozélandské letiště zavádí nové pravidlo
Zdroj: dunedinairport/oficiální web/propagační materiál

Letiště Dunedin na Novém Zélandu zavedlo překvapivé opatření – pokud se v odbavovací zóně zdržíš déle než tři minuty, bude ti účtován poplatek.

Letiště Dunedin na Novém Zélandu zavedlo nové pravidlo, které překvapilo mnoho cestujících i jejich blízkých. Cílem opatření je zlepšit plynulost dopravy a zabránit přetížení prostoru před terminálem.

Podle informací z letiště má každý řidič nárok na bezplatný tříminutový pobyt v zóně pro vysazení a naložení cestujících. Delší loučení chtějí v odbavovací zóně omezit; pokud, podle slov zákazu, „potřebuješ vřelejší rozloučení“, měl*a bys využít parkoviště.

Lidem, kteří tento limit překročí, bude účtován poplatek, který se s každou další minutou zvyšuje. Pro ty, kteří potřebují více času na rozloučení nebo na vyložení zavazadel, je k dispozici parkoviště za běžné ceny.

Reakce veřejnosti jsou smíšené. Někteří chápou snahu letiště o zefektivnění a zvýšení bezpečnosti dopravy, jiní v tom vidí způsob, jak z lidí vytáhnout více peněz. Podle letiště je však toto opatření nezbytné pro plynulost dopravy a minimalizaci zácp, zejména ve špičkách.

letisko
Zdroj: dunedinairport
Zpět
Sdílet
Diskuse