Lifestylový obsah, který inspiruje, vzdělává i baví, najdeš na webu Refresher.
Články o módě, hudbě, sportu či jiných zajímavostech najdeš na webu Refresher. Čti rozhovory se zajímavými osobnostmi, otestuj se v kvízech, načerpej inspiraci, co sledovat, poslouchat nebo jaké trendy právě letí. Sleduj lifestylový obsah na webu Refresher.
Kliknutím na tlačítko tě přesměrujeme na www.refresher.cz
Vyzkoušej klub Refresher+ už od 0 Kč 😱
ČTK
včera 27. října 2024 v 16:45
Čas čtení 0:34

Nechutný případ z jižních Čech: Policie stíhá dva lidi, chtěli podle ní připravit o majetek umírajícího důchodce

Kategorie:
Česko
Uložit Uložené
Nechutný případ z jižních Čech: Policie stíhá dva lidi, chtěli podle ní připravit o majetek umírajícího důchodce
Zdroj: Unsplash/Olga Kononenko/volně k užití

Jihočeská policie obvinila z pokusu o podvod dva lidi, kteří podle vyšetřovatelů chtěli na jednoho z nich přepsat za zlomek hodnoty majetek téměř osmdesátiletého muže v posledním stadiu rakoviny.

O případu informoval server Novinky.cz, podle nějž jsou obviněnými soused umírajícího muže, který působí jako soudní znalec, a advokátka. Vinu odmítají.

27. října 2024 v 13:00 Čas čtení 1:07 Předpověď počasí: Do Česka dorazí první sníh. Podívej se, co nás příští týden čeká Předpověď počasí: Do Česka dorazí první sníh. Podívej se, co nás příští týden čeká
27. října 2024 v 11:33 Čas čtení 0:32 Ve Walmartu zemřela zaměstnankyně. Upekla se v troubě Ve Walmartu zemřela zaměstnankyně. Upekla se v troubě
27. října 2024 v 12:11 Čas čtení 0:48 Policisté v Praze přistihli 25 mladistvých pod vlivem alkoholu Policisté v Praze přistihli 25 mladistvých pod vlivem alkoholu

Muž podle serveru prodej polností, lesů a dalších pozemků sousedovi podepsal v nemocnici. „Policejní orgán zahájil trestní stíhání dvou osob pro zločin podvod ve stadiu pokusu a spáchaný ve formě spolupachatelství. Jsou ohroženy trestní sazbou od tří do deseti let,“ uvedl šéf Okresního státního zastupitelství v Písku Zbyněk Polívka.

Senior za nemovitosti od obviněného peníze nedostal a v nemocnici zemřel, píšou Novinky. Zápis převodu majetku do katastru ale zablokovala policie.

Advokátka podle kriminalistů ověřila pravost podpisu, ačkoli musela vědět, že smlouva byla uzavřena za nápadně nevýhodných podmínek, uvedl server. Odmítla, že by na převodu měla osobní zájem. Obviněný znalec se hájí tím, že mu soused v minulosti pozemky slíbil, protože nechtěl, aby se dostaly do rukou jeho dětí.

Domů
Sdílet
Diskuse